Rik Jungmann

Douwe van Essen

G&E
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Neef: Leugens en Afrekening

Wijdemeren, 16 maart 2005. In de Gooi verklaart wethouder Wim Neef vandaag dat de brief, die het bestuur van DBW zond aan het college en de raad, leugens bevat en alleen een afrekening is.

Vorige week zond het bestuur van DBW een brief aan het college van B&W en de raad, met afschrift aan de pers, over problemen die zouden zijn ontstaan bij de overdracht van grond aan huizenkopers in het nieuwbouwplan Zuidsingel fase 7 (La Traviata) in Kortenhoef. In die brief wordt ook gesuggereerd dat, als onderdeel van een deal, de familie van wethouder Wim Neef twee huizen zou mogen bouwen. De raad zou ingelicht zijn over de gang van zaken, maar er zou volgens de brief geheimhouding opgelegd zijn.

Leugens


Wethouder Wim Neef

Afgelopen zondag op Radio Wijdemeren en vandaag in een groot artikel van Ed Brouwer in de G&E verwijst de wethouder de inhoud van de brief naar het rijk der fabelen. Op de radio stelde hij dat hij in het geheel niet betrokken is bij de grondtransacties aan de Zuidsingel. Ook ontkent hij dat er sprake is van enige vorm van opgelegde geheimhouding aan de raad. In de Gooi van vandaag stelt hij dat de brief leugens bevat en in feite een afrekening door DBW vormt. Hij zegt niet waarvoor afgerekend wordt, maar aan valt te nemen dat het hierbij gaat om het heenzenden van wethouder Co de Kloet van DBW op 16 november vorig jaar door de overige coalitiepartners PvdA, CDA en DBL en het ontbreken van enige steun vanuit het college voor De Kloet.

De afhandeling van de brief door het college is in handen gesteld van burgemeester Don Bijl. Voorafgaand aan de raadsvergadering, die morgenavond plaats vindt, wil hij er niet publiekelijk op reageren. De eerste vraag die waarschijnlijk aan de orde zal komen morgenavond is of er sprake is van enige vorm van geheimhouding, omdat de beide betrokken partijen daarover lijnrecht tegenover elkaar staan.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind15 Naar volgende bericht