Rik Jungmann

Radio Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Weerwoord Wethouder Wim Neef

Wijdemeren, 13 maart 2005. In het programma WM Actueel waren Wiet van den Brink en Ria Hennis te gast. Wethouder Wim Neef gaf telefonisch weerwoord op de brief die het bestuur van DBW naar de pers stuurde.

In de uitzending herhaalden de twee DBW bestuurders (voorzitter en vice-voorzitter) hun onvrede met de gang van zaken rond de verkoop van grond in het plan Zuidsingel fase 7 in Kortenhoef. Zij verklaarden dat kopers van woningen in het plan hen benaderen met de vraag wat er aan de hand is. De kopers van woningen hebben de grond onder hun toekomstige huis niet bij de koop overgedragen gekregen, waardoor volgens DBW onrust ontstaat. "Als ik iets koop, dan moet ik toch geleverd krijgen" :aldus Van den Brink.  Opheldering van de fractie van DBW krijgen zij niet omdat er een zwijgplicht opgelegd zou zijn. Vandaar de brief aan het gemeentebestuur met de vraag om opheldering, met afschrift aan de volledige pers in Wijdemeren.

In een telefonisch onderhoud met de wethouder verklaarde deze dat hij deze manier van politiek bedrijven van DBW wel kent. "Het is een afrekening van DBW. Barbertje moet hangen."

"Het gaat hier om een privaatrechtelijke kwestie tussen de gemeente en mijn familie. Ik heb daar niets mee te maken." : verklaarde wethouder Wim Neef. "Er worden nog onderhandelingen gevoerd tussen de gemeente en mijn vader, omdat de gemeente grond nodig heeft voor een stukje uitbreiding van het plan Zuidsingel fase 7. Dat is een privaatrechtelijke kwestie. Het is normaal dat over dat soort zaken niets publiek gemaakt wordt tijdens de onderhandelingen."

De wethouder zei dat er niets geheim is. Ook verklaarde hij dat er geen zwijgplicht aan de raad is opgelegd.

"In de brief van DBW die op Plassennet gepubliceerd is, staan alleen maar leugens. Ik ben benieuwd of andere kranten er nog wat mee doen. Iedereen mag tegenwoordig alles maar zeggen. Ik heb geen grondpositie. Als u naar het kadaster gaat, dan zult u zien dat W.P. Neef alleen grond op Nieuw Walden bezit. Had mij gebeld! Ik wil het wel uitleggen, maar dat is nu te ingewikkeld voor de luisteraar. De onderhandelingen worden gedaan door de burgemeester en zitten in de eindfase. Tussen nu en vier maanden is de zaak geregeld."

Over de suggestie die in de brief wordt gedaan inzake twee woningen verklaarde de wethouder: "Het is mijn grond niet. Ik krijg geen twee woningen. Die beschuldiging stoort mij het meest. Iedereen mag alles maar zeggen over bestuurders.Het is al vervelend dat ik mij hier nu moet verdedigen."


De wekelijkse nieuwsbrief RegenHalf bewolktMatige wind6 Naar volgende bericht