Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Weer onrust Oudergaard

Kortenhoef, 13 december 2005

Er is toch weer onrust ontstaan onder bewoners van de aanleunwoningen bij Oudergaard. Een aantal moet toch naar Gooierserf verhuizen.

Het leek of de perikelen rond de nieuwbouw van Oudergaard met de verkoop van Brugchelen aan WBV Gooi en Omstreken van de baan waren. Toch schreef Simone Stevens vandaag weer een groot stuk in de G&E waarin zij schrijft dat een aantal bewoners van de aanleunwoningen niet in de tijdelijke behuizing terecht kunnen. Zij zullen toch naar Gooierserf in Hilversum moeten.

Sylvia Ebbing en Henny Kamlag uit Kortenhoef spreken in de krant namens twee tachtigjarige bewoonsters van de aanleunwoningen. Het blijkt dat die aanleunwoningen van een woningbouwcorporatie zijn en niet van Auxilium (Oudergaard), waardoor er geen subsidie voor de tijdelijke behuizing is.

Onder druk gezet

Over de communicatie met de autoriteiten zijn zij niet te spreken. "Je praat tegen een muur. Je krijgt nergens antwoord op. Er is verder geen enkele communicatie." Ook wordt in het stuk de indruk gewekt dat de beide bewoonster onder druk werden gezet om zich niet te verzetten tegen verhuizing naar Gooiers Erf. Zouden zij dat wel doen, dan zouden zij nog verder weg, in Laren of Huizen, geplaatst worden.

Uiteindelijk hebben zij bakzeil gehaald en zijn zij in Gooierserf gaan kijken, wat mee bleek te vallen. In totaal gaan er negen bewoners naar Gooiers Erf, zodat daar een Kortenhoefs clubje ontstaat.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht