Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kijk, dat is Ankeveen!

Ankeveen, 14 december 2005

Danielle Thibeault verloor haar huis met inhoud door een brand in oktober. Ankeveen sloeg de handen ineen en hielp haar waar men maar kon.

In oktober woedde er een grote brand aan het Hollands End. Een rijtje van twee huizen onder één kap brandde totaal af. De geblakerde resten staan er nog troosteloos bij.

Simone Stevens zocht de bewoonster, Danielle Thibeault, en haar dochter Martha op en interviewde haar voor een groot voorpagina-artikel in het regio-katern van de G&E vandaag.

Ankeveen helpt!

Danielle kon op de avond van de brand nog net haar dochter redden. Haar zoon MacDara was er op dat moment niet. Ongeveer 300 Ankeveners hebben haar geholpen. Met huisvesting aan de Loodijk, met meubelen, kleding, keukengerei, speelgoed en wat al niet meer. De ouders van de Joseph Lokinschool speelden hierin een belangrijke rol, maar ook andere Ankeveners kwamen aan met spullen.

Danielle is Amerikaans. In haar eigen land is steun als die in Ankeveen ondenkbaar, zegt zij. "Daar zijn ze veel te oppervlakkig voor." Zij heeft over de hele wereld gewoond, maar voor haar is er geen mooiere en warmere plek dan Ankeveen. Het huis dat zij huurde wordt herbouwd, waarna zij er weer in trekt.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht