Rik Jungmann

---

Persbericht VVD
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

VVD: Kritiek op Onderzoek Neef

Wijdemeren, 13 december 2005

De VVD fractie heeft flinke kritiek op de manier waarop het college het onderzoek naar de vermeende belangenverstrengeling van Wethouder Neef aanpakt.

Eergisteren zond fractievoorzitter René Voigt van DBW ook al een brief aan het college waarin hij zijn ontevredenheid met de aanpak van het college ventileerde.

Persbericht

De VVD is positief gestemd dat nu een onderzoek is gestart naar de transacties rond de gronden aan de Zuidsingel en de rol en belangen van wethouder Neef daarin, zoals de VVD fractie reeds in de raadsvergadering van maart dit jaar heeft voorgesteld.

Een aantal zaken bevreemdt ons echter:

Wij meenden toen al dat duidelijkheid over dit dossier de geruchten over belangenverstrengeling van de wethouder voor eens en altijd zouden doen ophouden. De VVD kreeg geen raadsmeerderheid voor haar voorstel, zodat het onderzoek niet gestart werd.

Uiteindelijk in de vergadering van november heeft de gemeenteraad ingestemd met zo'n onderzoek. Ook wethouder Neef had daartegen geen bezwaar.

De VVD heeft gepleit voor een commissie bestaande uit 3 personen. Een commissie, bestaande uit slechts 2 (oud)politici gaat nu dit onderzoek leiden. Ook stelden wij voor een onderzoeksteam te vormen uit leden met niet alleen een bestuurlijke achtergrond maar ook bestaande uit personen uit b.v. de rechterlijke macht. Ook dat vond geen instemming bij de fractievoorzitters van andere politieke partijen.

In het kader van een kwalitatief goed onderzoek heeft de VVD bovendien een uitgebreider onderzoeksopdracht geformuleerd. Wederom was de meerderheid van de fracties niet bereid hier in mee te gaan.

Ons bezwaar tegen het door de gemeente uitgebrachte persbericht betreft met name twee aspecten: ten eerste het betreurenswaardige feit dat de vraagstelling aan de commissie niet in openbaarheid heeft plaatsgevonden; ten tweede de gebrekkige vraagstelling van de opdracht die nu immers geënt is op het functioneren van het college i.p.v. de feiten rond de acties en rechten c.q. plichten in dit verband van wethouder Neef. Daar heeft de gemeente een kans laten liggen; nl om te laten zien dat transparant wordt omgegaan met enerzijds gemeentebelangen, en anderzijds de positie van wethouder Neef.

Juist omdat wij ervan uit gaan dat de wethouder niets te verbergen heeft was een openbare discussie over de opdracht aan het onderzoeksteam verstandig geweest.

Vanzelfsprekend zullen wij t.z.t. het advies dat wordt uitgebracht op zijn merites beoordelen.

Els Kruit
Fractievoorzitter VVD Wijdemeren

Advertentie


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht