Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

OV Wijdemeren sterk Verarmd

Wijdemeren, 12 december 2005

Het openbaar vervoer in Wijdemeren heeft een flinke aderlating opgelopen. De buurtbus is gestopt en Nederhorst heeft, naast Ankeveen, geen enkel OV meer.


Voorzitter Francis de Kwant bij de start op 4 januari 2003.

Van meet af aan had de buurtbus een probleem. Hij mocht van Connexion niet doorrijden naar Nederhorst omdat daar de concessie gold van dat bedrijf. Zo kon de buurtbus niet een compleet rondje Wijdemeren maken, hetgeen het aantal reizigers drukte.


De grote promotor van de buurtbus,
fractievoorzitter van GroenLinks, Nelleke Schenkkan.

De buurtbus is gisteren gestopt omdat er maandelijks slechts 250 gebruikers waren. Om subsidie van de provincie te krijgen eiste deze dat dat er 400 per maand waren. Op 4 januari 2003 ging de buurtbus feestelijk van start met burgemeester Don Bijl achter het stuur. Om het probleem compleet te maken is Connexxion gestopt met de dienstregeling op Nederhorst den Berg.


Burgemeester Don Bijl achter het stuur van de toen nog veelbelovende buurtbus.

Francis de Kwant, de voorzitter van de Vereniging Buurtbus, voelt zich in de steek gelaten door de politiek.De grote groep vrijwilligers die de rondjes door Wijdemeren reed vormt volgens haar een grote gezellige groep.

In januari wordt de opheffingsvergadering van de vereniging gehouden. Dan wordt ook bekeken of er nog een poging gedaan moet worden om één of andere vorm van openbaar vervoer gerealiseerd te krijgen.

Update 13-12-2005, 11:00: Ten onrechte stelde de Vereniging Buurtbus dat er geen OV in Nederhorst den Berg meer is.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 5 Naar volgende bericht