Rik Jungmann

---

Ingezonden Brief
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Opdracht Commissie incompleet?

Wijdemeren, 11 december 2005

De fractievoorzitter van DBW, René Voigt, zond een brief aan burgemeester Don Bijl. Hij stelt dat de opdracht aan de commissie Zuidsingel niet compleet is.

Hij zond een copie van de brief aan de pers en de overige raadsfracties.

Ingezonden Brief

Aan de burgemeester van Wijdemeren.

Kortenhoef, 11 december 2005.

Geachte heer Bijl,

Met grote verbazing heb ik kennis genomen van definitieve opdrachtbrief aan de onderzoekscommissie in de zaak Zuidsingel-Neef.

Ik constateer dat de door de fractievoorzitters gemaakte opmerkingen slechts hebben geleid tot marginale aanpassingen, die voor een deel nog onduidelijk zijn ook.

In mijn e-mail van 1 december 2005 heb ik er op gewezen dat er niet alleen moet worden onderzocht of het college de vragen over de totstandkoming van het project Zuidsingel fase 7 op correcte wijze heeft beantwoord, maar ook de vragen over andere, bijkomende zaken (zoals de onduidelijkheid over namen van betrokkenen, het schadebedrag en de schadeclaims, het voortgezette gebruik van de bedrijfshal, de kosten van de grondsanering, de rol van wethouder Neef, de kadasterzaak en de bouw van twee woningen). Dit vind ik helaas niet terug in de vraagstelling.

In mijn e-mail van 1 december 2005 heb ik er op gewezen dat het ook van  belang is om te weten wat de bevindingen van de commissie zijn over de rol en positie van wethouder Neef met betrekking tot het voortgezette gebruik van de bedrijfshal, de meningsverschil over de kosten van de grondsanering, de kadasterzaak en de bouw van twee woningen. Ook dat het van belang is dat wordt onderzocht vanuit welke hoedanigheid W.P. Neef zich garant heeft gesteld voor de levering van twee percelen grond en de eventuele financiële consequenties voor de gemeente (brief W.P. Neef van 2-2-2004). Ik heb gevraagd dit zo concreet mogelijk in de vraagstelling mee te nemen. Tot mijn verbazing vind ik ook dit niet terug in de onderzoeksvragen.

In mijn e-mail van 1 december 2005 heb ik aangegeven dat wij vinden dat gemeentebestuurders, burgers en instanties met kennis over deze kwestie in de gelegenheid moeten worden gesteld om door de commissie te worden gehoord, dan wel opmerkingen schriftelijk ter kennis te brengen van de commissie. Ons verzoek was om een advertentie te plaatsen in de plaatselijke bladen. Ook aan dit verzoek heeft u niet voldaan. In het persbericht van het college wordt dit zéér onduidelijk weergeven. Er staat in het persbericht slechts dat "belangstellenden" contact kunnen opnemen met de secretaris van de onderzoekscommissie. Dat is iets geheel anders dan de door ons bedoelde actieve uitnodiging aan gemeentebestuurders, burgers en instanties met kennis over deze kwestie.

Zowel door mij als door de fractievoorzitter van de VVD zijn relevante opmerkingen gemaakt, die niet allemaal zijn verwerkt in de onderzoeksopdracht. Ik had verwacht dat hierover nog overleg zou plaatsvinden, maar blijkbaar heeft u dit niet nodig gevonden. Ik betreur dit ten zeerste, omdat ik vind dat er over de onderzoeksvragen in zo'n belangrijke zaak overeenstemming moet bestaan binnen de gemeenteraad.

Met vriendelijke groeten,
René Voigt
Fractievoorzitter Dorpsbelangen Wijdemeren


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht