Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Zuidsingel op de Schop

Wijdemeren, 12 december 2005

De Zuidsingel in Kortenhoef gaat op de schop. Het moet een 30 km zone worden. Het college wil horen wat de bewoners willen.


De Zuidsingel nabij de Antoniusschool. Hier is het grootste
probleem ontstaan door het dwarsparkeren.
Aan de overkant (zuidzijde) de bomenrij met daarachter het fietspad,
die mogelijk zullen sneuvelen om ruimte te maken.

Roerige Voorgeschiedenis

De herinrichting van de Zuidsingel heeft een lange roerige voorgeschiedenis. Rond 1990 werden plannen gemaakt voor nieuwbouw aan de Zuidsingel. Daarbij had het toenmalige college van 's-Graveland (Kozijn, Torsing en De Kloet) bedacht dat de Zuidsingel er totaal anders moest gaan uitzien. Het fietspad langs de weg zou verwijderd worden inclusief de complete bomenrij.

Tweebaansweg

Op een deel van de Zuidsingel zouden twee banen gemaakt worden met een plantsoentje in het midden. (30 km zones en drempels bestonden nog niet.) De bewoners verzetten zich hevig tegen deze ingrepen tot en met de provincie. Met name het verwijderen van het fietspad en de bomenrij leidde tot hevige protesten.

Uiteindelijk werd daarop besloten om de Zuidsingel ongemoeid te laten en de grens van het nieuwe bestemmingsplan voor de nieuwbouw op de rand van het asfalt aan de zuizijde van de weg te leggen. Het argument van het college was dat de discussie opnieuw gevoerd zou worden als de nieuwbouw aan de zuidzijde compleet was. Het verwachtte toen dat er dan van die kant steun zou komen om fietspad en bomen te verwijderen.

Persbericht

Op dinsdag 20 december bewonersavond in "De Dobber"
Gemeente start met herinrichting Zuidsingel Kortenhoef

Op dinsdag 20 december om 20.00 uur is er in "De Dobber" een bewonersavond over de herinrichting van de Zuidsingel in Kortenhoef. Tijdens deze avond wil de gemeente graag de wensen inventariseren van de bewoners en andere betrokkenen, zoals het schoolbestuur van de Antoniusschool. In januari 2006 volgt een tweede bijeenkomst waar de gemeente een concreet plan zal presenteren.

De gemeente wil de Zuidsingel veiliger maken door de weg in te richten als 30 km-zone. Hoe de weg er verder precies uit komt te zien, wil de gemeente graag in overleg met de bewoners en andere betrokkenen bepalen.

Medio 2006 klaar

De werkzaamheden aan de Zuidsingel kunnen pas aanvangen als de laatste woningen van de nieuwe naastgelegen wijk gereed zijn. Als alles volgens planning verloopt, zal de weg medio 2006 in een nieuw jasje gehuld zijn.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind Naar volgende bericht