Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Nelleke Buurtbus

Wijdemeren, 4 januari 2003. Vanmiddag werd de buurtbus met enig feestgedruis ingehuldigd op het gemeentehuis van 's-Graveland. Nelleke Schenkkan beleefde haar "finest hour".

De publieke tribune zat helemaal vol met vrijwilligers, raadsleden, collegeleden, ambtenaren en andere belangstellenden om te aanschouwen hoe de buurtbus Wijdemeren in gebruik genomen werd.

De voorzitter van de Vereniging Buurtbus Wijdemeren, Frances de Kwant, hield een toespraak waarin zij refereerde aan het feit dat er sedert dertig jaar geen bus meer in Ankeveen komt, maar dat aan die situatie nu een einde komt. Het was veel werk geweest om zover te komen. Af en toe had zij het gevoel dat Nelleke Schenkkan haar op subtiele wijze voor haar karretje gespannen had, maar achteraf kijkt zij met veel plezier op de afgelopen periode terug.


Frances de Kwant (Ankeveen)

De bus start nu met een groep van veertig vrijwilligers die zijn overgebleven na de keuring en de rijtest. Ook zijn er die om andere redenen hebben afgehaakt. Zo zijn er enkele uit Nederhorst den Berg die niet meedoen omdat de bus maar tot Nieuw Walden rijdt, maar niet het centrum van den Berg aan doet. Opvallend noemde zij het dat er zich uit Loosdrecht naast twee prominente leden van DB Loosdrecht geen enkele vrijwilliger gemeld heeft. Met veertig is de bus net draaiende te houden. Zij riep echter toch de burgers uit de dorpen op om zich te melden als vrijwilliger aangezien er best wat meer reservecapaciteit mag zijn.


Burgemeester Don Bijl. Op de
achtergrond Herman Stuijver
van Radio Wijdemeren.

Burgemeester Don Bijl sprak daarop de buurtbussers toe. Hij wilde met name Nelleke Schenkkan (raadslid GL die al jaren ijvert voor het openbaar vervoer), Frances de Kwant (Voorzitter Vereniging) en Peter de Coq (voormalig ambtenaar verkeerszaken van de Gemeente Wijdemeren en bestuurslid van de Vereniging) noemen en bedanken voor de grote inspanningen die zij gepleegd hebben om de buurtbus van de grond te krijgen. Ook roemde hij de samenwerking tussen de Vereniging, de provincie, de gemeente en Connexxion, al zei hij dat het met Connexxion af en toe wel lastig was gegaan. Hij is blij dat de bus er nu is en hoopt dat het een succes zal blijken te zijn. Jammer vond hij het dat de bus niet doorgetrokken mocht worden naar Nederhorst den Berg. Hij hoopt echter dat dat later nog eens zal gebeuren.


Nelleke Schenkkan biedt de collage aan.

Na afloop bood Nelleke Schenkkan een collage aan burgemeester Don Bijl aan van foto's van de hele route. Tijdens het formele deel liep er een presentatie die alle halteborden en wegen vertoonde waarlangs de bus gaat rijden. De presentatie en de collage waren van de hand van Douwe van Essen, één van de vrijwillige chauffeurs van de bus.

Na het formele gedeelte stroomde men naar buiten om de eerste rit van burgemeester Don Bijl met de bus uit te zwaaien. Na terugkomst van de bus werd er een hapje en een drankje geserveerd om nog even na te praten over deze mijlpaal.


Nelleke Schenkkan (GL)
Eindelijk achter het stuur van "haar" buurtbus.
Op de achtergrond Peter de Coq.

Ook burgemeester Don Bijl wilde als kind waarschijnlijk buschauffeur worden. Hij straalt in ieder geval van plezier voor hij vertrekt voor de eerste rit.

Aanstaande maandag, 6 januari 2003, gaat de bus echt rijden volgens de dienstregeling die te vinden is op www.wijdemeren.com.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Zonnig, koude wind, min 1 graad
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: Rik Jungmann Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...