... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

De Nieuwsster
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Beroep op v.d. Meulen

Wijdemeren, 24 januari 2004. In de Nieuwsster schreef Jaap van Waveren een artikel over de nieuwbouwplannen van De Uitkijk en de acties van Jacob van der Meulen om de ontwikkeling van het dorpscentrum te dwarsbomen.

Met dank aan

Raadsleden doen beroep op eigenaar jachthaven “De Uitkijk”


Jaap van Waveren

Tijdens de vergadering van de commissie REO konden de leden kennis nemen van de nieuwbouwplannen van jachthaven “De Uitkijk” in Loosdrecht, waarbij het in eerste instantie ging om een oeverlijnverplaatsing. Als enige bemerking werd het aantal parkeerplaatsen genoemd dat in de winter bezet zou worden door boten en of dit plan niet gezamenlijk met het nieuwe dorpscentrum ontwikkeld zou kunnen worden.

Jacob van der Meulen

De fracties van het CDA en Dorpsbelangen Loosdrecht plaatsen wel een kantekening bij de eigenaar, Jacob van der Meulen. Zo vroegen zij zich af waarom de gemeente met deze aanvraag zo snel tegemoet is gekomen aan de wensen van de eigenaar. Dit terwijl men de indruk heeft dat in meerdere zaken en in diverse hoedanigheden de heer van der Meulen de gemeente dwars zit. Met name doelde men op het plan voor het nieuwe dorpscentrum waarbij men gehoord had dat hij tot aan de Raad van State zou gaan om het plan te torpederen.

Volgens enkele commissieleden zijn er een aantal bedrijven die in het nieuwe dorpscentrum willen investeren maar door de activiteiten van o.a de heer van der Meulen schade oplopen en investeringsplannen in de ijskast leggen. Vanuit de commissie werd de wens uitgesproken dat het college nog eens een beroep op de heer van der Meulen zou doen. Wethouder Neef had begrip voor de opmerkingen doch stelde vast dat het college elk plan op zijn eigen merites bekijkt en als dusdanig ook de nieuwe plannen van jachthaven “De Uitkijk”.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Half bewolktWindstil Naar volgende bericht