... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

De Nieuwsster
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Wijdementeren

Wijdemeren, 24 januari 2004. In de Nieuwsster schreef Jaap van Waveren een artikel over een mevrouw uit Loosdrecht die vergeefs naar de gemeente kwam om haar rijbewijs te verlengen.

Met dank aan

Is de gemeente aan het Wijdementeren?


Jaap van Waveren

Veelvuldig hebben de inwoners van deze gemeente kennis kunnen nemen van de uitspraken van wethouder Hagen dat onder zijn leiding de communicatie en serviceverlening naar de burgers hoge prioriteit geniet. Wat hij op communicatie gebied in petto had is inmiddels duidelijk. Dan maar de hoop gevestigd op de serviceverlening. Dat dit ook wel iets beter kan, ondervond een mevrouw van 80 jaar woonachtig aan de Ruysdaallaan in Loosdrecht. Drie van haar familieleden liggen op het Kerkhof aan de Rading begraven. Op de sterfdag van haar zoon wilde zij verse bloemen op het graf leggen. Tot haar grote ergernis was het water afgesloten, terwijl zij niet de indruk had dat de temperatuur ver onder nul was.

Formulieren

Haar eigen temperatuur steeg daarentegen tot het kookpunt toen zij enkele dagen later haar rijbewijs wilde verlengen op het gemeentehuis aan de Rading. Na drie kwartier wachten werd haar doodleuk meegedeeld dat de juiste formulieren op waren en dat ze maar naar Hilversum moest gaan. Hoewel volledig ongepast heeft deze mevrouw nog geluk dat ze uit Loosdrecht komt en de beschikking heeft over een auto. Je zal toch uit Ankeveen komen met de buurtbus om te vernemen dat je maar naar Hilversum moet gaan. Je mag dan met het openbaar vervoer wel een dag uittrekken om in het bezit te komen van enkele standaard formulieren. Op een leeftijd dat in haar omgeving dementeren geen onbekend verschijnsel is schoot haar de vervoeging van dit werkwoord te binnen “ik dementeer” en de meervoudsvorm “wij dementeren”. De link naar de gemeente was door haar gauw gelegd en voortaan woont zij, zoals ze zelf zegt, in de gemeente “Wijdementeren”.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Half bewolktWindstil Naar volgende bericht