... ...

Rik Jungmann

Rik Jungmann

ingezonden bericht
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Oproep aan Verdonk

Wijdemeren, 3 februari 2004. Een inwoner van Wijdemeren stuurde onderstaande oproep om minister Verdonk te bewegen om humaner te werk te gaan bij de selectie van uit te zetten uitgeprocedeerde vluchtelingen.


Elmedina Qaili

Vorig jaar, op 27 januari, werd de Kosovaarse familie Qaili na vijf jaar met een grote politiemacht van hun bed in 's-Graveland gelicht en uitgezet. Het was het gezin van het meisje Elmedina. Groep 4 van de Curtevenneschool was er ondersteboven van, dat hun vriendinnetje plotseling weg was. Zo zeer dat burgemeester Don Bijl naar de school ging om met de klasgenootjes te praten en te beloven dat uitzettingen niet meer zo ruw, niet meer in de zeer vroege ochtend en met zoveel overmacht van politie zou gebeuren. Een buurman vloog de familie achterna om ze hulp te bieden. De klas schreef een brief aan Elmedina.

De gemeenteraad, met uitzondering van Gerrit van de Broek (VVD), was ook ontzet over de manier waarop de uitzetting had plaatsgevonden en sprak dat op 31 januari vorig jaar uit. Douwe van Essen wijdde aan de gebeurtenis een ingezonden brief.

Die taferelen gaan zich in Nederland binnenkort op grote schaal afspelen als de minister volhoudt. Onderduiken, bang voor de klop op de deur. Het doet denken aan andere tijden.

ingezonden bericht 

Red de vluchtelingen
Het uitzetbeleid van minister Verdonk is mensonwaardig.

Door de schuld van de Nederlandse overheid hebben veel vluchtelingen jaren in vrees geleefd of ze mochten blijven. Sommige van deze mensen leven al langer dan 10 jaar in Nederland. Ze zijn perfect geïntegreerd, hun kinderen gaan hier naar school, zij spreken goed Nederlands.

Minister Verdonk wil nu uitgeprocedeerde vluchtelingen in uitzetcentra opsluiten, alwaar ze kunnen wachten totdat ze uitgezet worden. Velen van hen kunnen echter niet terug naar het land van herkomst, het land van herkomst accepteert hen niet.

In de uitzending van Netwerk van vrijdag 23 januari zei minister Verdonk dat de Nederlandse burger uitgeprocedeerde vluchtelingen geen valse hoop moesten geven maar hen moesten helpen zich zo snel mogelijk te laten uitzetten.

Maar Nederland helpt niet mee.

Nederland kijkt niet de andere kant op als haar buren worden weggehaald.

Nederland kijkt niet de andere kant op als hun klasgenootjes worden opgesloten in een uitzetcentrum.

Ik kijk niet de andere kant op als dit in mijn land, in mijn buurt, in mijn straat gebeurt!

Het is nu 5 voor 12. Het is nog niet te laat minister Verdonk te stoppen.

Laat je/uw protest horen en stuur deze e-mail door aan zoveel mogelijk mensen en stuur onderstaande brief aan minister Verdonk.


Drs M.C.F. Verdonk, minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie
p/a Ministerie van Justitie
Postbus 20301
2500 EH Den Haag

tel: 070 - 370 79 11

m.c.f.verdonk@minjus.nl

Geachte mevrouw Verdonk,

Bij deze wil ik uw aandacht voor het volgende vragen.

Door de schuld van de Nederlandse overheid, leven vele vluchtelingen hier al jaren in onzekerheid. Sommige vluchtelingen leven hier zelfs al langer dan 10 jaar. Hun kinderen gaan hier naar school, zij zijn perfect geïntegreerd en spreken goed Nederlands en hebben Nederlandse vrienden. Door de laksheid van de Nederlandse overheid zijn zij soms ziek geworden van onzekerheid.

In plaats van dat u de gemaakte fouten van de overheid in het asielbeleid erkent en de daardoor ontstane situatie probeert op te lossen, maakt u het alleen maar erger. Uw voorstel deze mensen radicaal het land uit te zetten is niet haalbaar en respectloos naar deze mensen toe.

  • Ten eerste kunnen veel van deze mensen niet terug naar hun land van herkomst omdat hun land van herkomst hen niet erkent, waardoor zij geen papieren krijgen om toegelaten te worden. Wat zal er met deze mensen gebeuren, zullen zij op straat terecht komen?
  • Ten tweede is het mensonwaardig om mensen eerst jarenlang in onzekerheid te laten leven, ze geen kansen te geven om een toekomst op te bouwen en ze daarna weer terug te sturen.
  • Ten derde lopen velen van hen wel degelijk gevaar als ze terug gaan.

Ik verzoek u met klem om een generaal pardon voor mensen die hier al langer dan vijf jaar zijn, het is niet hun schuld dat ze zijn gevlucht, het is de schuld van de Nederlandse overheid dat ze hier al jaren in onzekerheid wonen.

Hoogachtend,


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Half bewolktMatige wind13º Naar volgende bericht