Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Westerveld wordt verkocht

's-Graveland, 23 december 2004. Het college gaat de raad voorstellen om het oude gemeentehuis van 's-Graveland, Huize Westerveld te verkopen. De keus van een lokatie voor het nieuwe gemeentehuis van Wijdemeren wordt uitgesteld in verband met de eventuele fusie met Loenen.


Westerveld wordt verkocht.

De mooiste burgemeesterskamer van Nederland (aldus oud-burgemeester Kozijn) zal na de verkoop mogelijk bewoond worden door de salesmanager van een drogisterijketen, de directeur van een IT bedrijf of een dynamische reclamemaker. Ook trouwen op de prachtige locatie zal na 1 september 2005 niet meer mogelijk zijn. Of de herdenking op 4 mei nabij het voormalige gemeentehuis blijft, staat niet in onderstaand persbericht.

Persbericht

College stelt raad voor besluit definitieve huisvesting uit te stellen
Gemeente gaat voormalig gemeentehuis ’s-Graveland verkopen

De gemeente Wijdemeren gaat het voormalig gemeentehuis van ’s-Graveland (Huize Westerveld) verkopen. Het college komt tot dit besluit omdat onlangs onderzoek is gedaan naar drie mogelijkheden voor een definitief gemeentehuis voor Wijdemeren. Eén van de mogelijkheden was het verbouwen of aanbouwen van/aan Huize Westerveld. Deze optie blijkt verreweg het duurst.

De gemeente had onderzoek laten doen naar drie locaties voor definitieve huisvesting. Aan/verbouw van “Huize Westerveld” (het voormalig gemeentehuis ’s-Graveland), nieuwbouw op het naastgelegen terrein van huize Brugchelen of aankoop of huur van Rading 1. Huize Westerveld staat momenteel leeg. Het in beheer houden van het pand kost de gemeente op jaarbasis circa 56.600 euro. Omdat nu al duidelijk is dat deze optie niet haalbaar is, verkoopt de gemeente het pand. Het college heeft de gemeenteraad hierover schriftelijk geïnformeerd. Binnenkort ontvangt de raad ook een voorstel van het college om het besluit over definitieve huisvesting van de gemeente uit te stellen in verband met de gesprekken met gemeente Loenen over een eventuele samenvoeging. De gemeenteraad doet over het uitstellen van besluiten over de huisvesting vermoedelijk op 3 februari 2005 een uitspraak.

Trouwlocatie
Huize Westerveld is nu nog één van de vier trouwlocaties van de gemeente Wijdemeren. Aanstaanden kunnen tot 1 september 2005 elkaar het ja-woord geven in dit voormalige gemeentehuis.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktMatige wind10º Naar volgende bericht