Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Hangjongeren van Meenthof

Kortenhoef, 23 december 2004. De bewoners van de appartementen boven de winkels op winkelcentrum de Meenthof klagen al lang over overlast van hangjongeren. De gemeente gaat er wat aan doen.


De favoriete hangplek van 25 tot 30 jongeren.
Rechts van het midden het beeldje met de bankjes.

Op mooie zomeravonden is het tot laat een hoop herrie van brommers, geschreeuw en voetballen die tegen de winkelluiken ketsen. Vooral de bankjes bij het beeld van de ganzenhoedster op het centrale pleintje zijn erg gewild.

Huub Veenhof, die als spreekbuis van de bewoners van de appartementen boven de winkels optreedt, zegt op zomeravonden nauwelijks met het raam open te kunnen slapen. Veenhof is secretaris van de bewonersvereniging van de nummers 47 tot en met 60.

De gemeente heeft zijn klachten beantwoord met een brief waarin wordt aangekondigd dat de wijkagent en de jongerenwerker er op gaan toezien dat het na half elf stil is op de Meenthof. Rijden met brommers wordt ook niet meer gedoogd.

Op dit moment speelt het probleem niet. Vanwege het weer laten de jongeren zich niet langdurig zien, maar Veenhof denkt dat het in het voorjaar weer raak zal zijn.

Veenhof heeft zijn twijfels of de aangekondigde maatregelen zullen helpen, maar hij hoopt er wel op.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktMatige wind10º Naar volgende bericht