Rik Jungmann

Gemeenten Weesp en Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Brandweer Wijdemeren duikt in Weesp

Wijdemeren, 23 december 2004. Wijdemeerse brandweerlieden zullen in Weesp bijstand verlenen als er gedoken moet worden.

Persbericht

Brandweer Wijdemeren gaat duiken in Weesp

WEESP/WIJDEMEREN - Bij waterongevallen in Weesp komen leden van het brandweerkorps van Wijdemeren duiken. Dat zijn beide gemeenten met elkaar overeengekomen. De Weesper brandweer voldoet vanaf 1 januari 2005 niet aan de strengere “leidraad bestrijding waterongevallen”. Wijdemeren wel. De overeenkomst geldt in principe voor de eerste helft van 2005.

De definitieve situatie is afhankelijk van een nieuwe organisatie van het brandweerduiken in de regio die de Regionale Brandweer in de Gooi en Vechtstreek momenteel ontwikkelt. De grootste verandering daarbij wordt dat het brandweerduiken in de regio niet meer vanuit elke gemeente wordt georganiseerd maar vanuit drie steunpunten. De duikploeg van de post Nederhorst den Berg van Wijdemeren vormt één van die steunpunten, samen met Hilversum en Naarden. De nieuwe organisatie van het brandweerduiken is waarschijnlijk op 1 juli 2005 operationeel. De overeenkomst tussen Weesp en Wijdemeren wordt dan beëindigd.

Bij inzet van personeel van Wijdemeren in Weesp staat het personeel onder het gezag van de burgemeester van Weesp. De duikploeg van Wijdemeren, uit Nederhorst den Berg, zal binnen 20 minuten bij een waterongeval in Weesp aanwezig zijn. Daarmee voldoet ze aan de nieuwe norm van de opkomsttijd.

Ongevallen
De regelgeving voor duiken is de laatste jaren strenger geworden als gevolg van een aantal duikongevallen. De nieuwe “Leidraad bestrijding waterongevallen” is opgesteld door de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding, de ministeries van BZK en SZW, het Nibra en het Nbbe in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil10º Naar volgende bericht