Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Van Oudheusden: lijsttrekker?

Loosdrecht, 2 oktober 2002. De verkiezingen voor de Provinciale Staten van Noord-Holland beginnen hun schaduwen vooruit te werpen. In het nieuws van TV Noord-Holland was te zien dat de strijd om het lijsttrekkerschap van de PvdA ontbrand is. Iedereen die lid is van de partij mag een gooi naar het lijsttrekkerschap doen.

In het lijstje namen dat langs kwam in het item in het nieuws van TVNH kwam ook de naam van Wim van Oudheusden voor. Hij was tot 7 november vorig jaar de fractievoorzitter van de PvdA fractie in Loosdrecht.

Overigens is het Gooi in ieder geval goed vertegenwoordigd in de staten. Bart Heller, voorheen GroenLinks wethouder in Hilversum, is de lijsttrekker voor die partij in de komende verkiezingen. Patrick Poelmann uit Naarden wordt de lijsttrekker voor D66. Ook deze twee heren werden door het TVNH nieuws ondervraagd. Beiden kozen voor de groene ruimte en voor goed en betaalbaar openbaar vervoer in de provincie.

En de LPF? Na de zeer intensieve, en zelfs fysieke, normen en waarden discussie tussen leden van het parlement onderling en de pers de afgelopen dagen en met vanavond provinciale regiovoorzitters die in NOVA frontaal de aanval op de heer Wijnschenk en Minister Heijnsbroek inzetten, is er nog weinig aan te voorspellen. De Boerenpartij van boer Koekkoek en het AOV van Jet Nijpels waren theekransjes vergeleken bij wat zich nu afspeelt. Dat waren splinterpartijen. Dit is de tweede partij van het land. En dat baart grote zorgen.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: 19 graden, zonnig en zacht
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: TV Noord-Holland
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...