Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Amnesty 25 jaar

Kortenhoef, 1 oktober 2002. Amnesty International is de organisatie die zich bezighoudt met het lot van vervolgden en gevangen in tal van landen op de wereld. Al vele jaren worden in het gemeentehuis van 's-Graveland schrijfavonden gehouden, waar brieven worden geschreven aan regeringen en machtshebbers. In die brieven wordt aandacht gevraagd voor het lot van een bepaalde gevangene of vervolgde persoon. Het is vaak een zaak van geduld en lange adem, maar soms lukt het om de vrijlating te bewerkstelligen of om het lot van de man of vrouw in kwestie te verzachten. En daar gaat het om.

In veel plaatsen bestaan zogenaamde schrijfgroepen van Amnesty. Die groepen verzamelen zich om de brieven te schrijven. In Kortenhoef gebeurt dit al vijfentwintig jaar, vanaf 1977. Gerry Stoker-Torsing uit Ankeveen behoort tot de deelnemers van het eerste uur. Aanstaande zaterdag viert Amnesty Kortenhoef haar 25ste jubileum met feest voor de kinderen rond de Dobber in Kortenhoef, 's avonds een toneel- en muziekstuk en de hele dag een schrijfactie.

Er wordt over gedacht om de huidige groep van Kortenhoef (30 vrijwilligers) uit te breiden over Wijdemeren. Daarvoor zijn dan wel actieve vrijwilligers uit Loosdrecht en Nederhorst den Berg nodig.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...