Vorig bericht

Home

Volgend bericht


X. = Keerpunt

Nederhorst den Berg, 3 oktober 2002. Als het mee zit wordt Nederhorst den Berg beroemd. Net zo beroemd als Giethoorn vanwege de film Fanfare die daar ooit door Bert Haanstra gemaakt werd.

De toneelgroep Poefff maakte de film X., hetgeen uitgesproken wordt als Keer-punt. De film speelt zich af in Nederhorst den Berg. Evenals indertijd in Fanfare spelen tal van dorpsbewoners mee in de film. Onderstaand persbericht van Poefff geeft alle details. In de culturele bijlage "Uitgelicht" van de Gooi- en Eemlander van vandaag staat ook een uitvoerig artikel met kleurenfoto's van de hand van Nico Postma over de film.

(Als u op de website van X. gaat kijken moet u voorbereid zijn op talloze pop-up's, niet weg te klikken pop-unders en foutboodschappen uit uw vertrouwde browser. Dat is de prijs die betaald wordt voor een "get.to" verwijzing. Maar mooi is hij wel. Red.)

Toevoeging 5 oktober: Op 5 oktober haalde de premiere van de film de voorpagina van de Gooi- en Eemlander met een grote foto en een onderschrift waaruit bleek dat enkele lokale celebrities als Dieuwertje Blok en wethouder Yvonne Siemons ook aanwezig waren.

Na een jaar lang hard werken is het eindelijk zover!!! Op vrijdag 4 oktober is de premiere van X. 

Toneelgroep Poefff lanceert de videofilm X.

X. = KeerPunt, een 60 minuten durende video-film van Toneelgroep Poefff: 

Premičre vrijdag 4 oktober 2002 
(serie 5 tot en met 11 oktober 2002, aanvang 20.30uur)

X. = een megaproject, van 35 miljoen bytes, 1200 minuten band, 500 uren x 2 monteren, een defecte camera, een computer met een ingeslikt sturingsprogramma, ca. 123 zweetdruppeltjes en 2 tranen. 

X. = een idee van Toneelgroep Poefff, geschreven en geregisseerd door Willie Das, gefilmd door Willem van der Pol, gespeeld door Toneelgroep Poefff en dertig gastspelers.
X. = gemonteerd en gemixed door Willem van der Pol en Willie Das.

X. = muzikaal omlijst met speciaal voor de film gecomponeerde muziek van Leslie van der Lek gecombineerd met geluidsfragmenten van cd’s.

X. = opgenomen op mooie locaties in Nederhorst den Berg.

X. = een ongecensureerde, gezouten film voor iedereen vanaf 8 jaar.

X. = een leerzaam project voor amateurtoneelspelers die ook wel eens wat anders willen.

X. = vanaf zaterdag 5 oktober t/m vrijdag 11 oktober 2002, vanaf half negen. 

(kassa geopend vanaf 20.00uur) € 5,00 entree. In verband met beperkt aantal plaatsen.

KAARTEN reserveren via tel.nr. 0294-254187 / 0294 - 254075

X. = in het Spieghelhuys, Dammerweg 3 Nederhorst den Berg.

X. = is ook mogelijk in combinatie met een diner. Een arrangement kost € 20,--. Reserveren via bovenstaande nummers.

X. = ZIEN!

Voor meer informatie kunt u terecht op onze site: http://get.to/keerpunt 

Over de Film X. ( KeerPunt)

Het verhaal speelt zich af in een dorpje aan de Vecht waar het dagelijkse leven nietsvermoedend voortkabbelt terwijl een aantal duistere figuren denkt, ongestoord, de slag van hun leven te kunnen slaan. Een belangrijke grondstof voor XTC is na een moeizame, spannende smokkelroute aangekomen bij de pizzaboer en de proefmonsters zijn onderweg naar de drugsbende. Wij zien de heren in gesprek met een chemicus over de samenstelling van de nieuwe partydrug, die binnen 2 weken gelanceerd zal worden tijdens een Dance-party. De tijd begint te dringen.

Joris, een onschuldige pizzakoerier, raakt bij het bezorgen van de pizza’s, betrokken bij deze gevaarlijke drugsdeal. Als Joris in het café zijn problemen probeert weg te drinken komt hij in contact met Suus, die achter de bar staat. Hortend en stotend vertelt Joris over zijn onaangename confrontatie met de bende. Thuisgekomen probeert Suus de hachelijke positie van Joris met haar moeder te bespreken. Het gesprek verloopt allerminst vlekkeloos. Zij lucht haar hart bij haar vriendin Puck. Wanneer zij later bij Puck thuis komt, doet zij een belangrijke ontdekking….

Premičre.

De premičre is glitter en glamour gelijk een wereldpremičre. Als filmsterren arriveren de spelers om 20.00 uur, in imposante auto’s, bij Het Spieghelhuys. De rode loper ligt uit, het balkon is verlicht, spannende muziek schalt uit de boxen, flitsende camera’s van persfotografen, radio en tv, bruisende champagne en een enthousiast publiek maken de lancering van deze unieke film tot een spektakel. Binnen worden tegelijkertijd live opnames vertoond op een groot scherm, verzorgd door Riël Video. (deze video opnames worden elke voorstelling voorafgaand aan de film vertoond).

Vanaf het balkon wordt de film op theatrale wijze in ontvangst genomen, naar de plek van bestemming gebracht en door middel van het indrukken van de startknop in beweging gezet. De spanning stijgt…. het einde van film nadert. Zal het publiek enthousiast zijn en mogen wij als kroon op ons werk een daverend applaus in ontvangst nemen, zal het sjieke feest met een vleugje gang in alle hevigheid kunnen losbarsten??? Het laatste woord is aan het publiek en de pers.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Zacht, 18 graden, af en toe regen
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Poefff
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...