Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Post Ankeveen

Ankeveen, 5 maart 2001. Het gaat helemaal niet goed met de PTT in Ankeveen. Er wordt al enige tijd gepraat over de komst van een postagentschap nadat een dergelijke voorziening uit het dorp verdwenen is met Gijs' Supermarkt. Vandaag bleek ons dat het nog veel erger is.

Wat wil het geval? Veronderstel u wilt uw foto per post sturen naar het comité dat het gedenkboek over 's-Graveland samenstelt voor de herindeling. U zoekt de foto op. U doet er een begeleidend briefje bij waarin u de organisatie succes toewenst en vraagt of u uw foto later weer terug kan krijgen.

U moet toch de hond uitlaten, dus u loopt met de brief en de hond naar de brievenbus in, laten we zeggen, Ankeveen.

Daar aangekomen treft u onderstaand tafereel aan. Links het affiche waarin u wordt opgeroepen om uw foto in te zenden en rechts de brievenbus. Nou ja, dat wat eens de brievenbus was. Toen je nog postzegels bij Gijs kon halen en je brief in het dorp op de bus doen.

Gelukkig staan de tijden waarop de bus gelicht wordt wel nog aangegeven. Dat wordt dus de hond nog een keer uitlaten tegen de tijd dat de bus gelicht wordt. Langs de weg staan wachten om de brief persoonlijk aan de PTT beambte te overhandigen.

Wel fijn voor de hond. Zo veel uit...


Foto: Hans Schouten Ankeveen


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...