Vorig bericht

Home

Volgend bericht


IJsclub Ankeveen: nieuw clubhuis

Ankeveen, 5 maart 2001. In de Gooi- en Eemlander vandaag een groot stuk van Marit Versteeg over de IJsclub Ankeveen. De club gaat een nieuw onderkomen bouwen en is daarom afgelopen zaterdag begonnen met de sloop van het oude gebouw.

Het nieuwe gebouw is belangeloos door de Ankeveense architect Thieu Ponsen ontworpen. Over het ontwerp is ook overleg met Natuurmonumenten geweest omdat het gebouw in de natuur komt te staan. Het wordt een chalet-achtig gebouw dat wordt opgetrokken uit prefab onderdelen van hoogwaardige materialen, zoals hardhout. In april wordt de fundering gelegd, waarna half mei het nieuwe clubhuis wordt opgebouwd.

Om de bouw te kunnen beginnen moest de ledenvergadering goedkeuren dat het bestuur een hypotheek mocht aangaan voor anderhalve ton. Het gebouw kost in totaal een half miljoen. Om aan dat geld te komen zijn obligaties van duizend gulden uitgegeven aan 65 leden, er is wat grond aan de buurman verkocht en Natuurmonumenten, eigenaar van de grond gaf ook dertigduizend gulden subsidie.

Men had gehoopt dat de gemeente 's-Graveland zou bijspringen, maar die voelde daar niet voor. De IJsclub wil professionele accomodatie bieden aan de recreatieve schaatser, maar zeker ook tijdens de schaatsklassieker, de driedaagse van Ankeveen.

De club heeft nog één wens. Vloerverwarming om alles droog te houden en de machines warm te kunnen laten starten. Gezien de zachte winters van de afgelopen jaren, waardoor de inkomsten laag waren, moet de vloerverwarming echter nog even in de ijskast.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...