... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Open brief

Wijdemeren, 24 februari 2001. In de Gooi- en Eemlander van 28 februari stond een ingezonden brief van Co de Kloet waarin hij uithaalt naar Wim van Oudheusden, fractievoorzitter van de PvdA in Loosdrecht. Wellicht had u de betreffende brief niet gelezen. Wim van Oudheusden was zo vriendelijk om hem aan ons toe te sturen in reactie op het bericht Co vs. Wim van 1 maart.

Hier is de brief van Wim van Oudheusden:


Ieder mens telt, maar ook voor Leefbaar Nederland?
Een open vraag aan Jan Nagel.

De laatste weken was je weer eens ouderwets prominent aanwezig in de media, Jan. Ouderwets omdat het niks nieuws is voor mensen die je kennen.

Je vond, dat Jacques de Milliano prima paste bij jouw Leefbaar Nederland; eindelijk weer eens een onverzettelijke opposant zoals jij ze zo graag ziet.
Tot het moment dat Jacques zich daarvan distancieerde, was je PR prima in orde.

Mijn beeld van jouw opportunistisch oppositie voeren paste daar helemaal bij , tot ik kort daarop las dat de eveneens onverzettelijke mevrouw Grabijn in de pers aangaf, dat zij de SGP zal verlaten zodra de Commissie Gelijke Behandeling een uitspraak heeft gedaan over haar klacht wegens discriminatie tegen diezelfde partij, waar vrouwen minder aan de bak komen.

Waar was je, Jan, waarom vertelde je de pers niet ijlings dat ook zij van harte welkom was in jouw gelederen? Ik las er niets van; toen begon ik te twijfelen aan je oprechte bedoelingen;
Wel Jacques maar niet mevrouw Grabijn? Komt dat misschien omdat je liever meesnoept van CDA afvalligen dan van SGP spijtoptanten? Omdat zij niet voldoende landelijke stemmen voor je partij kan opleveren? Met andere woorden: niet ieder mens telt?

Doet me overigens denken aan de eerlijke mening van een raadslid van de Stadspartij Leiden op jouw nieuwjaarsreceptie, die me letterlijk zei er een aardige cent aan over te houden.
En daarmee ga je de landelijke politiek in, Jan? Ik wens je veel succes.

Denk eens aan het feit, dat als je de verkiezingen ergens wint, dat je dan ook naar je stemmers toe de morele verplichting op je laadt het in het bestuur van een stad waar te gaan maken. Dat geldt even hard voor iemand die met voorkeursstemmen in een raad plaats dient te nemen, overigens.
Je kunt wat dat betreft nog een voorbeeld nemen aan je maatje Westbroek, die het risico aandurfde om in het College te gaan zitten. Ook al kan hem dat de volgende verkiezingen electoraal verlies opleveren. En wat te denken van je oude strijdmakker Co de Kloet, die hetzelfde deed, ondanks het feit, dat hij volop kiezersbedrog pleegde door in het verkiezingsprogramma 20% minder OZB te beloven en nu als wethouder financien zelfs verhogingen moest verdedigen. 

Da's pas lef hebben, Jan!
Denk je nou echt, dat de bevolking niet door heeft dat jullie alleen maar op hun stemmen uit ongenoegen uit bent? En dat ervaren landelijke partijen niet in staat zijn om goed te luisteren naar wat de burger hen vertelt, zelfs als men in een College zit? Ik ben het op een punt wel met je eens: als je zegt 'dat Nederland geen behoefte heeft aan een nieuwe splinter', zoals je werd geciteerd door de Volkskrant. Kijk in de spiegel en trek je conclusies voor het te laat is, Jan.

Voorkom dat het oude gezegde van Marcel van Dam volgend jaar breed lachend door de Nederlandse samenleving wordt rondverteld; dat luidde alsvolgt: 'Zo komt Jan Splinter door de winter'.

Wim van Oudheusden,
Loosdrecht


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...