WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Afscheid van de WWK
Kortenhoef, za 31 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De mailbox en Twitter liepen vol na de aankondiging van eergisteren dat de WWK er mee stopt. Hartverwarmende en verraste reacties. Dank, dank...


Bloemen van de gemeente Wijdemeren.

Een samenvatting

De eerste die reageerde was wethouder Theo Reijn, waarna de reacties binnenstroomden. We noemen er een aantal zonder namen te noemen.

 • Ach nee, juist de komende tijd hebben we je heldere geluid nodig.
 • Hij heeft een geweldige klus verricht. Beretrots op Rik. Eigenlijk zou stoppen verboden moeten zijn, zonder goede vervanging.
 • Wat gaan we je missen! Een belangrijke Nieuwspoort van Wijdemeren minder! Ga genieten van je vrije tijd!
 • Dit is een niet onverwacht, maar desondanks intens droevig bericht. Heel veel dank voor al die jaren. Als lezer- en reageerder van het eerste uur zal ik jullie ontzettend missen.
 • Wat is dat nou... de Wijdemeerse Webkrant stopt; afscheid van zulke trouwe persmuskieten in Wijdemeren! Ik ga jullie missen Douwe & Rik.
 • Van alle berichten van de @WWKrant is dit het bericht dat ik het liefst niet zou lezen. Hulde Rik Jungmann voor jouw enorme bijdrage. Een schat aan info ligt voor altijd vast.
 • Na 22 jaar, ruim 20.000 pagina's en 20.000 bezoekers per maand stopt mijn vader met zijn onafhankelijke lokale website. Hij heeft echt een geweldige bijdrage geleverd aan de lokale samenleving.
 • Jammer, maar begrijpelijk. Heel veel dank voor 22 jaar ontzettend veel wek en lokale informatie!
 • The end of an era. Rik dank voor al het nieuws in de loop der jaren, de zijlijnen en het grote politieke naslagwerk dat je hebt opgebouwd en hopelijk nalaat. Dank ook Douwe voor alle mooie en illustratieve foto's in al die jaren. We gaan jullie missen.
 • Hè???? Kan echt niet!! Onafhankelijk en afgewogen, kritisch maar fair... Hebben we echt hard nodig!!! Rik, denk er nog eens over na... Graag!!!
 • Heel erg jammer. Hoe moet het verder? Veel waardering voor de afgelopen jaren. goede en soms kritische berichtgeving! En natuurlijk de prachtige foto's! Dank Rik en Douwe.

Dit is slechts een selectie uit de vele hartverwarmende tweets en emails. Dank daarvoor.

WWK bij het ontbijt

Eén email viel op, die noemen wij daarom even apart. Wij ontvingen een email van iemand uit Nederhorst den Berg die inmiddels al geruime tijd in Californië woont. Hij bedankte ons en schreef dat zijn dag begint met het lezen van de WWK om bij te blijven over wat er in Wijdemeren gebeurt. Echt leuk.

Bloemen van de gemeente

Gisteren bracht Saskia Luijer bloemen namens de gemeente. Het bleek dat die, aan het eind van de installatieraad donderdagavond, waar wij niet bij waren, begeleid met een vriendelijk woord van burgemeester Freek Ossel aan het adres van Rik Jungmann en Douwe van Essen, aan haar waren meegegeven omdat zij hier om de hoek woont. Inmiddels luisterden wij dat af op de gemeentelijke website (aan het eind op 25 min.) inclusief het applaus, waarvoor onze dank. Ook willen wij alle medewerkers van de gemeente bedanken voor de mede- en samenwerking met de WWK die al in 2000 begon en altijd zeer vruchtbaar was.

Wij wensen de nieuwe raad wijsheid en tactisch en strategisch inzicht om Wijdemeren zo goed en verstandig mogelijk door de komende spannende tijd te loodsen.

Dit was het laatste bericht van de Wijdemeerse Webkrant. Het kost moeite om dit te schrijven na 22 jaar, maar het lucht ook op.

Het ga u allen goed.

Rik Jungmann en Douwe van Essen

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief