WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De WWK Stopt
Wijdemeren, do 29 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 31 maart stopt de WWK met de berichtgeving omdat daarvoor nu het uitgelezen moment is. Gisteren nam de oude raad afscheid.

In De Zijlijn

Op 31 maart stopt de Wijdemeerse Webkrant met de berichtgeving omdat het daarvoor nu, na de verkiezingen, het uitgelezen moment is. Gisteren nam de oude raad afscheid.

De WWK verzorgde de afgelopen 22 jaar dagelijks nieuws over Wijdemeren met een nadruk op het lokale politieke nieuws. Circa 20.000 pagina’s vanaf 1 januari 1996 tot vandaag. De druk om dag in dag uit nieuws te publiceren is groot. Het werd tijd om wat anders te gaan doen en dit is een passend moment.

Douwe van Essen maakte vanaf begin deze eeuw honderden foto's voor de WWK, die de artikelen van mijn hand een extra dimensie gaven. Een plaatje zegt immers meer dan duizend woorden. Ik wil hem daarvoor hartelijk bedanken. Ook voor het sparren als er een lastige kwestie voor lag.

De afgelopen raadsperiode deden alle raadsleden en collegeleden hun best. Er werd veel bereikt, maar de steeds opnieuw terugkerende fusiediscussie maakte het volgen van de debatten en vooral het schrijven daarover niet altijd even inspirerend.

De afgelopen campagne slokte heel veel tijd op. Van de politici, maar ook van de WWK redactie. Andere pers- en ingezonden berichten bleven daardoor liggen. Mijn excuses daarvoor.


De perstribune.
V.l.n.r. Rik Jungmann (WWK), Ronald Frisart (G&E) en Herman Stuijver (WW/NS).

De afgelopen 22 jaar werd ik steeds weer bevestigd in de overtuiging dat kritische journalistiek absoluut noodzakelijk is voor het evenwicht in de democratie. Ik probeerde daaraan mijn steentje bij te dragen en dat is, hoop ik, goed gelukt.

Ik bedank alle trouwe lezers. Inmiddels in aantal gegroeid tot circa 20.000 per maand.
Ik bedank ook alle lezers die reageerden op de WWK of op elkaar, waardoor de WWK een levendig en veelgelezen medium werd.
En natuurlijk ook dank aan de organisaties en de gemeente die met hun persberichten over nieuws, evenementen  en voorstellingen de WWK vulden en daarmee zorgden voor de nodige afwisseling.

Beste lezer, het ga u goed!

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief