WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio Lezing zondag 18 maart
Kortenhoef, do 15 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 18 maart organiseert de OSG een Nescio lezing over 'Traditie en innovatie: wie heeft de waarheid in pacht?' door Alain Verheij.

persbericht

Nescio Lezing

Op zondag 18 maart organiseert de OSG in samenwerking met VUvereniging in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk weer een Nescio lezing annex koffieconcert. De lezing gaat over 'Traditie en innovatie: wie heeft de waarheid in pacht?' door Alain Verheij.

Als jonge theoloog heeft Alain Verheij al verschillende tradities van binnenuit leren kennen. Hij groeide op in een PKN, werd als tiener gedoopt in een charismatische kerk, volgde een Nederlands Gereformeerde domineesopleiding en gaat nu, na een ontkerkelijkte fase, regelmatig voor in vrijzinnige gemeenten.
Hij neemt ons tijdens zijn Nescio-lezing mee in een zoektocht naar waarheid tussen oude tradities die er zijn en nieuwe mogelijkheden die de multimedia, seculiere 21ste-eeuw met zich meebrengt. Daarbij zal een rode draad zijn, dat de koude waarheid altijd minder waard is dan persoonlijke waarachtigheid, universele schoonheid - en in alles de liefde.

Alain Verheij (Rotterdam, 1989) is een freelance theoloog. Deze lente verschijnt zijn boek 'God en ik: wat je als weldenkende 21ste-eeuwer kunt leren van de Bijbel' bij uitgever Atlas Contact. Verder is Verheij lid van het Theologisch Elftal van dagblad Trouw, vast schrijver van het EO- platform Lazarus en een veelgehoorde gast bij Radio 1 - de Ochtend en Radio 5 - Zin in Weekend.


Wiebke Göetjes

De lezing wordt muzikaal omlijst door Wiebke Göetjes, sopraan/operazangeres, Willem Aless, counter- tenor en Jorrit van den Ham, pianist.
Zij zullen een mix van liederen uit oratoria, opera-aria’s en duetten ten gehore brengen.

Wiebke Göetjes studeerde aan het conservatorium in Utrecht  en zette haar studie voort bij Christina Deutekom. Zij treedt op in binnen- en buitenland en vervulde o.a. rollen in The Phantom of the Opera, Aïda, Tosca en Madama Butterfly. Met haar Dutch Opera Studio organiseert Wiebke workshops, privélessen om jonge musici voor te bereiden op het doen van audities. www.wiebkegoetjes.com

Willem Aless, volgde zijn zangopleiding ook aan het Conservatorium in Utrecht. Hij werkt als opera- en concertzanger in binnen- en buitenland, bijv. in het Staatstheater Kassel waar hij in de wereldpremière van de opera Rathenau van George Dreyfuss de hoofdrol vervulde. www.willem-aless.nl

Jorrit van den Ham is als pianist en repetitor een veelgevraagd begeleider in het vocaal repertoire. Zo werkte hij mee aan operaproducties van de Nationale Opera, Kammeroper Rheinsberg, Reisopera enz. In 2013 ontving Jorrit een stipendium van het Richard-Wagner- Verband Trier-Luxemburg ter ondersteuning van zijn verdiensten als begeleider in het operarepertoire. Vanaf 2018-2019 is hij verbonden aan het operahuis van Bremerhaven. www.jorritvandanham.com.

Waar: Kortenhoefsedijk 168 Kortenhoef
Wanneer: 18 maart 2018
Aanvang: 11.00 uur       I.v.m. voorafgaande kerkdienst: toegang vanaf ca. 10.45 uur
Entree: €10,00 incl. koffie/thee      Kinderen toegang vrij
zie ook: www.osg-kortenhoef.nl      Inlichtingen: 035-6561961

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief