WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lintje voor Jos de Boer
Loosdrecht, do 15 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op donderdag 15 maart ontving Jos de Boer uit Loosdrecht een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Freek Ossel.

persbericht

Koninklijke onderscheiding Jos de Boer-Holtmann

Op donderdag 15 maart ontving Jos de Boer uit Loosdrecht een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Freek Ossel. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de afscheidsreceptie van mevrouw De Boer bij de Stichting Vrienden van Sypesteyn. Hier is ze precies 30 jaar actief geweest als bestuurslid en vrijwilliger. Ze deed onder andere de ledenadministratie, verzorgde promotionele activiteiten voor de stichting en het kasteel en onderhield de operationele contacten met Kasteel-Museum Sypesteyn. Door haar inzet hebben vele vrijwilligers zich verbonden aan de stichting.

Bibliotheek Loosdrecht

Daarnaast was Jos de Boer lange tijd verbonden aan de Stichting Openbare Bibliotheek Loosdrecht. Hier vervulde ze van 1997 tot 2007 met veel enthousiasme de functie van secretaris. De bibliotheek draaide jarenlang op de grote inzet van een hechte groep vrijwilligers, waarvan mevrouw De Boer deel uitmaakte. Na een fusie werd ze bestuurslid van de toen opgerichte Stichting Exploitatie Bibliotheekgebouw Loosdrecht. In deze rol toonde ze zich een voorvechter van het behoud van het bibliotheekwerk en het bestaande gebouw in Loosdrecht. Mede door haar toedoen bleef een groot aantal mensen verzekerd van een levendige bibliotheek, die inmiddels een trefpunt was geworden in de wijk.

Betrokken en bevlogen

Burgemeester Freek Ossel: “Mevrouw De Boer heeft met haar jarenlange inspanningen en betrokkenheid een belangrijke bijdrage geleverd aan Wijdemeren. Een ontzettend bevlogen vrijwilliger die de Stichting Vrienden van Sypesteyn en Kasteel-Museum Sypesteyn zeker gaan missen!”

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief