WIJDEMEERSE WEBKRANT
Cultureel Centrum Kortenhoef
Kortenhoef, di 23 januari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In november besloot de raad om 350.000 euro uit te trekken voor de bouw van een klein theater aan de Regenboogschool. Daar moet 80K bij.

De belangrijkste gebruiker van dat theater zal de toneelvereniging DSO zijn. De raad keurde in november 2017 goed dat er 350.000 Euro zou worden besteed aan dit nieuwe onderkomen. Andere belanghebbenden zijn projectontwikkelaar Interveni en Pejolam, de eigenaar van de AH vestiging.

Sloop Dobber, upgrade Meenthof

Het doel van de realisatie van het theater, dat Cultureel Centrum Kortenhoef (CCK) is gedoopt is tweeledig. AH gebruikt al lange tijd het voormalige dorpshuis De Dobber. Er bestaan plannen om winkelcentrum De Meenthof op te waarderen. Daarin past het plan om De Dobber te slopen en daar appartementen en winkels te realiseren. Met de bouw van het kleine theater (70 plaatsen) wordt de podiumfunctie verhuisd uit De Dobber, iets waar het voorvorige college al toe besloot. Daarme komt de weg vrij voor de revitalisering van de Meenthof.


Impressie van winkels met appartementen en parkeerruimte op
de plaats van De Dobber.

Gat wordt gedicht

Bij de berekeningen voor de bouw van het CCK bleek dat de bouwer 80.000 Euro tekort kwam. Vanmiddag zond het college een brief aan de raad waarin wordt voorgesteld dat de plannen toch doorgaan. Daarbij zal de bouwer proberen te besparen op de kosten, zal Wijdemeren 30.000 Euro bijdragen en zullen Pejolan (AH) en INterveni (ontwikkelaar) samen 50.000 Euro ter beschikking stellen om het gat te dichten.

De brief wordt vanavond in de commissie Maatschappelijke Zaken behandeld.

DOssier De Dobber

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief