WIJDEMEERSE WEBKRANT
Poels: Fake News van DLP
Wijdemeren, do 1 februari 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Fake News! Dat vindt Stan Poels (PvdA/GL) van de brief van Frank Senteur (DLP) met de voorspelling dat Wijdemeren volgebouwd wordt door Hilversum.

Campagne GR 2018

ingezonden brief

Dat was even schrikken !

Op 24 januari jl. schrok de fractie PvdA/GroenLinks Wijdemeren enorm van de brief die de heer Frank Senteur, kandidaat-raadslid op de lijst van De Lokale Partij, had verstuurd.

De heer Senteur gaf in die brief aan dat er een “verontrustende dreiging” voor de deur staat.

Bij een mogelijke fusie van Wijdemeren met Hilversum ( “vijandige overname”) zal Hilversum al zijn verkeers -en huisvestingsproblemen oplossen met nieuwe wegen, bedrijfsterreinen en woningbouwprojecten op het grondgebied van Wijdemeren. “Niemand zit op deze verkwanseling van onze groene ruimte te wachten”. En dus het advies van de heer Senteur om op een partij te stemmen die tegen zo’n fusie is.

Wat de heer Senteur dus beweert is dat allerlei wetten en voorschriften die we in Nederland kennen ter bescherming van het groen en de natuur niet voor de gemeente Hilversum gelden. In onze ogen is dat bangmakerij die nergens op gebaseerd is. In hedendaags jargon heet dat fake-news.

De Lokale Partij heeft in het debat eind 2017 erkend dat Wijdemeren een bestuurskrachtprobleem heeft. En dat dit opgelost zou moeten worden door een ambtelijke fusie van Wijdemeren met de gemeente Hilversum en de gemeente Gooise Meren. Die 2 laatstgenoemde gemeenten zouden daarvoor ambtelijk met elkaar moeten fuseren. Het verbaast ons niets dat die twee bestuurskrachtige gemeenten dat niet gaan doen. Dat zouden ze alleen moeten doen om Wijdemeren te ondersteunen.

Het einddoel van De Lokale Partij is dat de gemeente Wijdemeren opgaat in 1 grote gemeente in het Gooi. Met 240.000 inwoners. Inclusief Hilversum. Het is voor de heer Senteur en de Lokale Partij te hopen dat die grote nieuwe gemeente niet al haar problemen gaat oplossen op het grondgebied van Wijdemeren, Of speelt dat probleem dan niet meer?

Ons advies: trek u niets aan van bangmakerij en stem op een partij met een reëel beeld over de bestuurlijke toekomst van Wijdemeren. Waarbij we opgaan in een groter geheel en de kracht van onze kernen behouden.

Stan Poels
Fractie PvdA/Groen Links Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief