WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tussen Waarheid en Wijsheid
plaats, dag 1 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 17 september organiseert de OSG i.s.m. VUvereniging een Nescio-lezing/koffieconcert in het Oude kerkje aan de Dijk in Kortenhoef.

persbericht

Tussen Waarheid en Wijsheid

Op zondag 17 september organiseert de Oecumenische Streekgemeente (OSG) i.s.m. VUvereniging een Nescio-lezing/koffieconcert in het Oude kerkje aan de Dijk in Kortenhoef. De lezing wordt gegeven door Prof. Dr. Manuela Kalsky.

De titel van de lezing door Prof. Dr. Manuela Kalsky luidt ‘Tussen waarheid en wijsheid’.

Het levensbeschouwelijke landschap van Nederland is in korte tijd uitermate pluriform geworden. Veel Nederlanders hebben afscheid genomen van traditionele religieuze ideeën over wat waarheid is. Dat geldt net zo voor atheïsten en agnosten als voor mensen die hun zingeving in verschillende religieuze tradities zoeken en elementen uit verschillende wijsheidstradities combineren. Maar niet alleen buiten de religieuze tradities klinkt de roep om een eigentijdse invulling van wat waar en van betekenis is voor je leven. Ook binnen de tradities is men bezig met een eigentijdse invulling van waarheid en wijsheid.
In haar lezing gaat Manuela Kalsky in de sporen van joodse denkers en christelijke theologen op zoek naar vernieuwende inzichten.

Prof. Dr. Manuela Kalsky

Prof. dr. Manuela Kalsky is directeur van het Dominicaans Studiecentrum en bekleedt de Edward Schillebeeckx-leerstoel voor Theologie en Samenleving aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij studeerde protestantse theologie in Marburg (Duitsland) en aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze in 2000 promoveerde op een proefschrift naar de christologie vanuit feministisch-theologisch perspectief. Ze had leeropdrachten aan diverse universiteiten en was in het voorjaar van 2016 als gasthoogleraar verbonden aan de Akademie der Weltreligionen van de Universiteit Hamburg. In het najaar van dat jaar nam zij op uitnodiging van de staf van de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama deel aan de President’s Interfaith and Community Service Campus Challenge in Washington DC. Samen met prof. André van der Braak, hoogleraar boeddhistische filosofie, geeft zij leiding aan het NWO-onderzoeksprogramma op de Vrije Universiteit naar meervoudige religieuze binding (multiple religious belonging) in Nederland. Meer informatie: www.manuelakalsky.net / www.dsts.nl / www.nieuwwij.nl

Concert

Het concert rond de lezing zal worden verzorgd door de cellisten Judith Jamin en Sebastiaan van Eck en Kerstin Scholten, harp.

Zij zullen werken ten gehore brengen van:
Johann Sebastian Bach, Arvo Pärt , Jan Ladislav Dussek, Michael Glinka , Camille Saint-Saëns en Jacques Offenbach (1819-1880)

Judith Jamin

Judith Jamin studeerde aan het conservatorium van Frankfurt am Main en aan het Robert-Schumann-Institut in Düsseldorf. In 1982 voltooide ze daar haar opleiding bij Johannes Goritzki. Later volgde zij nog lessen bij Dimitri Ferschtman. Ze nam twee CD’s op met romantisch cello-repertoire. De eerste samen met pianiste Klara Würtz, een tweede met Tilly Keessen. Op grond van deze laatste speelde dit duo een recital in het Mendelssohnhaus te Leipzig.

Sebastiaan van Eck

Sebastiaan van Eck studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en bij Johannes Goritzki aan het Robert Schumann Institut in Düsseldorf. Hij is een enthousiast kamermuziekspeler en maakte deel uit van o.a. de Camerata Lysy en de Deutsche Kammerakademie. Sebastiaan van Eck is verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest. Hij is initiatiefnemer van de zeer succesvolle Raadhuisconcerten in Hilversum. In 2008 werd hij benoemd tot ereburger van die stad.

Kerstin Scholten

Harpiste Kerstin Scholten studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Edward Witsenburg . Sinds 1992 is zij verbonden als harpiste aan de orkesten van de omroep. Eerst Radio Kamer Filharmonie en nu Radio Filharmonisch Orkest. Naast haar werk in symfonieorkesten treedt Kerstin op in ensembles en in kamermuziekbezetting. Met sopraan Maja Roodveldt vormt zij een duo.

Informatie

Waar: Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Wanneer: 17 september 2017
Aanvang: 11.00 uur
Entree:€ 10,00 incl. koffie/thee kinderen gratis toegang (incl. koffie/thee)
Zie ook: www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Joost Honselaar
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief