WIJDEMEERSE WEBKRANT
'Rood' Fototentoonstelling
Nieuw Loosdrecht, za 2 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In september en oktober exposeert Fokke de Boer in de bibliotheek in Loosdrecht portretten van roodharigen.

persbericht

ROOD
Portretfoto’s van roodharigen in
Bibliotheek Gooi en meer vestiging Loosdrecht

In september en oktober exposeert Fokke de Boer portretten van roodharigen. Modelfotografie is een specialiteit van Fokke: “Ik maak ook theaterfotografie en landschappen. Zo’n landschap is prachtig, maar wat doe je ermee? Bij modellen doe je het altijd voor iemand. Degene die op de foto staat wil hem altijd graag hebben.”

10 jaar digitaal

Fokke de Boer is eigenlijk chemicus. Na een tijd bij het RIVM te hebben gewerkt is hij op zijn 50e het onderwijs in gegaan. Als kind was hij al in de doka van zijn vader bezig. Toen hij ging studeren kocht hij een tweedehands Praktika spiegelreflexcamera. Later stapte hij over op Canon camera’s, een merk dat hij ook digitaal trouw is gebleven, al is het maar omdat de lenzen dan mee kunnen verhuizen naar een nieuwe camera.
Fokke vertelt: “Modelfotografie vond ik tijdens mijn studie al leuk, dus daar heb ik me in verdiept. Later ging ik er meer tijd aan besteden. Ik had wel een opleiding voor landschapsfotografie gedaan, maar dan ben je erg afhankelijk van tijd en licht. Dat is lastig als je een vaste baan hebt. Een model in de studio is onafhankelijk van tijdstip en sfeer. Die maak je zelf. Meestal maken we samen een verhaal of een sfeerplaatje als basis voor de fotoserie.”

Techniek

Toen internet nog in de kinderschoenen stond ontdekte Fokke DutchHeaven, een forum voor modellen, visagisten en fotografen. “Vóór die tijd was het lastig om aan modellen te komen. Ik ben nog moderator geweest van een andere, soortgelijke site die ook niet meer bestaat. Die functie is overgenomen door Facebook, al mist dat de diepgang die een forum kan bieden.”
“Ruim 10 jaar ben ik nu serieus digitaal aan het fotograferen. Daarvoor vond ik de camera’s niet goed genoeg, maar verdiepte ik me al wel in Photoshop. Ik heb ook een tijdje geluidsopnames gemaakt van klassieke concerten. De combinatie van techniek en iets artistieks spreekt me aan.”
Op de site van Fokke de Boer (www.fotofokke.nl) kunt u een indruk krijgen van zijn werk, en een bericht sturen aan de fotograaf als u zelf eens op de foto wilt!

De expositie Rood wordt  zaterdag 2 september om 12.00 uur geopend. De entree is vrij.
De expositie is tot 28 oktober te zien tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Kijk daarvoor op www.bibliotheekgooienmeer.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Fokke de Boer
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief