WIJDEMEERSE WEBKRANT
9 Sept. Wijde Gat Concert!
Kortenhoef, vr 1 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 9 september wordt het Vijfde Wijde Gat Concert georganiseerd. Ieder jaar een belevenis en het romantisch uitluiden van de zomer.

persbericht

VIJFDE WIJDE GAT CONCERT KORTENHOEF
Tweede Zaterdag in September
9 september 2015 te 17.30 uur
PATRICK JOHN & FRIENDS

Patrick John Mackaay heeft een lekker jazzy stemgeluid en begeleidt zichzelf van achter zijn piano en synthesizer, met Arjen van der Linden op groovy drums en Johan Zielman op funky basgitaar.


Foto's van vorig jaar...

Samen brengen zij muziek in het genre Bill Withers, Gregory Porter, Al Jarreau en andere grootheden. Voor het Wijde Gat Concert nemen zij nog twee speciale gasten mee te weten zangeres Wanda (uit Kortenhoef) en een fijne blazer wiens naam nog een verrassing is.

Er zullen zowel lekkere luisternummers en meezingers als een aantal prachtige kippenvel momenten voorbij komen.
De eerdere edities van het Wijde Gat Concert waren een succes. Dit evenement is inmiddels niet meer weg te denken op de tweede zaterdag in september. Met medewerking van de gemeente Wijdemeren, Natuurmonumenten en de provincie Noord-Holland zal het concert plaatsvinden in het prachtige natuurgebied van de Kortenhoefse Plassen op een fraaie tjalk. De familie Yntema stelt wederom de gerenoveerde tjalk Isabella beschikbaar. Deze tjalk werd in 1895 door de werf Crolis te IJlst van ijzer gebouwd.

Uiteraard hoopt de organisatie op een grote opkomst. We zullen dit lustrumjaar terugkeren naar een plek op het Wijde Gat, waar de bezoekers alleen vóór het ‘podium’ kunnen afmeren, omdat dit de sfeer ten goede komt. Ook zal er alles aan gedaan worden om het volume zodanig af te stemmen, dat de muziek voor alle bezoekers goed hoorbaar is. Wij vragen de bezoekers met nadruk om niet op (grote) afstand te blijven liggen, maar om gezellig ‘in te schikken’ en zo dicht mogelijk bij de podiumboot te komen.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat de weergoden meewerken. Alleen bij voldoende zekere weersverwachtingen zal het concert doorgang kunnen vinden. De beslissing over het al dan niet doorgaan van het concert zal op de dag zelf op de website van het Wijde Gat Concert worden vermeld: www.wijdegatconcert.nl. Tevens zal via Facebook en Twitter worden aangegeven of het concert doorgaat.

Gratis toegang

De toegang is zoals altijd gratis. Dat is mede mogelijk dankzij de bijdragen van enkele sponsors, waaronder de Stichting BLOK en de Club van Honderd Oude School Kortenhoefsedijk. Tijdens het concert zal de mogelijkheid bestaan om een vrijwillige financiële bijdrage te leveren voor het in stand houden van dit concert. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd en stelt de organisatie in staat om ook volgend jaar weer professionele musici aan te trekken en dit concert tot een traditie te maken.

Presentatie en duur van het concert

De presentatie van het concert is ook dit jaar weer in handen van  Maarten Steinkamp. Hij zal de bezoekers van de nodige achtergrondinformatie voorzien.
Het concert zelf zal ongeveer anderhalf uur duren met een pauze van een kwartier. De aanvang is stipt om 17.30 uur. Iedereen kan dan weer voor het invallen van de duisternis Het Wijde Gat  verlaten. Uiteraard is het van belang dat de bezoekers tijdig aanwezig zijn om een goed plekje te bemachtigen en het concert niet te verstoren door een te late aankomst.

Alleen boten zonder motor

Het concert is uitsluitend toegankelijk voor bezoekers met een boot die niet gemotoriseerd is. Bij de toegangsroute zal daarop streng worden toegezien. Bij de ingang naar het Wijde Gat aan het Hilversums Kanaal is er om 17.15 uur de mogelijkheid om op sleeptouw te worden genomen. Na afloop van het concert gaat er ook weer een sleep terug.
Voor de ouderen uit ons dorp die graag het concert willen bijwonen, maar die anders niet in staat zijn om het concert te bezoeken, zal er een beperkte mogelijkheid zijn om in een van de boten van Natuurmonumenten plaats te nemen. Daarvoor moet u zich wel vooraf aanmelden via het e-mail-adres dat op de website zal worden vermeld.

Gratis boot

Jachthaven Kortenhoef, gevestigd aan het Moleneind 4 te Kotenhoef, heeft het bestuur laten weten dat ook dit jaar weer gratis boten ter beschikking worden gesteld voor de bezoekers van het Wijde Gat Concert. Om gebruik te kunnen  maken van dit mooie gebaar dient u tijdig contact op te nemen met deze jachthaven (035-6561871), want dit aanbod geldt ‘zolang de voorraad strekt’.

Verhuurbedrijven

Ook bestaat er de mogelijkheid om bij een van de andere plaatselijke kano-, zeil-  en roeibootverhuurbedrijven een boot te huren. Het is van belang om tijdig te reserveren, want de belangstelling is meestal groot.

Jachthaven De Ankerplaats Kortenhoefsedijk 198 035-6561745
Mobydick Kortenhoefsedijk 124a 035-6560032
Ottenhome Zuwe 20   035-5823331

Roep uw (muziek)vrienden bijeen en kom op zaterdag 9 september 2017 gezamenlijk naar het concert op Het Wijde Gat om te genieten van de mooie omgeving en de muziek. En vergeet uw drankje en hapje niet !

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief