WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Plaatsvervangende Schaamte
Nederhorst den Berg, vr 10 november 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster voelt plaatsvervangende schaamte voor het Wijdemeerse gemeentebestuur, dat volgens de gedeputeerde negen maanden niets deed.

ingezonden brief

Too little, too late

De kogel is door de kerk: Wijdemeren gaat fuseren met Hilversum.

Wie het commentaar leest van gedeputeerde Van der Hoek kan niet anders dan plaatsvervangende schaamte voelen voor onze gemeenteraad.

Zo’n negen maanden hadden raad en college de tijd om iets te regelen, de tijd die normaal genoeg is om een levensvatbare baby te produceren. We wisten allemaal trouwens al veel langer dat er wat moest gebeuren. Wat er uiteindelijk uitkwam, een week voor het besluit van de gedeputeerde, was een monstrum: het besluit om met een paar Gooi- en Vechtgemeenten te gaan praten over een ambtelijke fusie, waarbij ooit (er werd zelfs geen streefdatum genoemd) de ambtenaren zouden opgaan in een groot apparaat.  Alleen de ambtenaren, niet de bestuurders zelf. Het opheffen van de eigen functie, de eigen ‘belangrijkheid’, was een stap te ver.

Praten, dat is één van de weinige dingen die goed gaan in deze raad. Maar besturen is iets anders. Ik heb het altijd ironisch gevonden dat, als het ging om de bestuurskracht van Wijdemeren, de vinger nooit gelegd werd op de zere plek, de gemeenteraad zelf. De raad was zelf verantwoordelijk voor de beroerde situatie waar Wijdemeren zich in 2010 in bevond. Het college dat toen aantrad, heeft de zaak aangepakt, o.a. door de woonlasten fors te verhogen en het aantal ambtenaren sterk terug te brengen, met instemming van de raad.

Het gevolg: wij betalen nu veel en veel meer aan woonlasten dan mensen in de omliggende gemeenten, en we hebben te weinig ambtenaren om de noodzakelijke taken uit te voeren. Tel uit je winst.

Laten we blij zijn dat we over een paar jaar van de raad af zijn.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief