WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gebakken Beelden
Nieuw Loosdrecht, za 17 juni 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In de tuin van Sypesteyn vindt u Gebakken Beelden. Zestien kunstwerken, gemaakt door leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.

persbericht

18 juni-29 oktober 2017
Gebakken beelden op Sypesteyn
De Nederlandse Kring van Beeldhouwers
toont bijzonder werk in Loosdrecht

Deze zomer staat er iets bijzonders in de tuin van Kasteel Sypesteyn. U treft er Gebakken Beelden aan, 16 kunstwerken gemaakt door leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.

Sypesteyn heeft porselein en de historische tuin als speerpunten. Gebakken Beelden vormt een brug tussen die twee. Voor deze tuintentoonstelling werd aan leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers gevraagd werk te maken met klei als beeldvormend materiaal. Uit de ontvangen voorstellen zijn deze beelden geselecteerd. De kunstwerken zijn tegelijk breekbaar en monumentaal. Vaak ‘vinden’ beeldhouwers hun werk in het materiaal. In dit geval kneden zij zelf de vorm. Er is niet weggehaald om de vorm te ‘bevrijden’, maar juist toegevoegd. Het materiaal is gebruikt om vormen te creëren. Door het drogen en stoken wordt het persoonlijk handschrift verduurzaamd.

Sypesteyn is blij de tuin een hele zomer lang met deze werken van Kringleden te kunnen verrijken.  Er is een brochure uitgebracht met prachtige foto’s van de kunstwerken; er zit een plattegrond bij van de tuin van Sypesteyn, zodat bezoekers gemakkelijk hun weg door de tuin naar de Beelden kunnen vinden.

De kunstenaars zijn :

Imke Beek, Rielle Beekmans, Annemie Bogaerts, Marieke Geerlings, Irma Horstman, Anki van de Kamp, Marja Kennis, Marian Meerbeek, Hanna Mobach, Mai Movrin, Karen Santen, Rita van der Vegt, Melanie van der Vroom, Gonda van der Zwaag, Louis Nienhuis

Het geheel is een gevariëerde presentatie, waarin het publiek op een verfrissende manier kennis kan nemen van de hedendaagse keramische kunst in een context van kunst- en tuinhistorisch erfgoed.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief