WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Paardenpoep op Fietspad
Ankeveen, za 17 juni 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning heeft veel last van paardenmest op het fietspad. Hij vraagt om maatregelen om fietsers te beschermen tegen paardenpoep.

ingezonden brief

Geachte gemeenteraad,

Wanneer ik als fietser een blikje frisdrank, water of wat dan ook leeg drink en dat naast me op de openbare weg gooi, krijg ik, wanneer oom agent het ziet een vermaning en in het ergste geval een boete.
Voor paarden geldt dat kennelijk nie.t Zij mogen open en bloot de openbare weg vervuilen. Zo lagen ook vandaag weer de nodige fietspaden onder de mest. Net zondag geweest, met mooi weer, dan weet je het wel.

Kunt u de politie niet vragen op de vrije dagen dat het mooi weer is, wat meer hierop te surveilleren?
Een andere optie is natuurlijk om manegehouders extra te laten betalen zodat de gemeentereiniging op maandags de fietspaden weer fietsklaar kan maken. Nu rijden fietsers vaak over de weg omdat er te veel mest op het fietspad ligt. Daarnaast krijgen we steeds meer snelle fietsen tussen de gewone fietsers en snorfietsers. Die willen elkaar nog wel eens inhalen, maar als er net tijdens het inhalen een plakkaat mest ligt kan dit voor ongelukken zorgen.

In het kader van de fietsveiligheid verzoek ik u dringend om spoedig eindelijk eens te beginnen met het aanpakken van dit GROTE probleem. Mochten maatregelen achterwege blijven en ik krijg een ongeluk door de mest, dan sta ik wel met een rekening bij U op de stoep.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief