WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Viswijven en Havenlozen
Ankeveen, di 6 juni 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Zondag om twaalf uur gaat het los in Ankeveen. Acht zeemanskoren en 1 (Gouds) Viswijvenkoor zingen op drie podia langs het Stichts End.

Ook o.a. het koor "Op de Ree" uit het verre Nederhorst den Berg en de Bussumse "Vrienden van het Ruime Sop" zullen de regionale eer hoog houden, samen met het "Ankeveens Havenloos Mannenkoor". Dat wordt een feest!

persbericht

We zijn er bijna klaar voor!

Het belooft een onvergetelijke middag te worden op zondag 11 juni in Ankeveen. Wat 15 jaar geleden als geintje begon is bijna niet meer weg te denken in de wijde omgeving van Ankeveen! En dat willen we graag met u vieren in de dorpskern van Ankeveen.

Op drie podia langs het Stichts End zullen naast het Ankeveens Havenloos Mannenkoor maar liefst acht  koren uit alle windstreken hun opwachting maken om  - elk op hun eigen wijze - allerlei zee- en meezingliederen ten gehore te brengen. En wat voor koren: van het nog niet zo lang bestaande koor op de Ree uit het aan de andere kant van de plas liggende Nederhorst tot aan de vrienden van het Ruime Sop uit Bussum.

Een pur sang (of is het puur zing) zeemanskoor Ahoy Abcoude is weer totaal anders dan het Gouds Viswijvenkoor. Het Warmonds Schippertjeskoor, Tussen Rijn en Lek, De Vechtse Parlevinkers uit Maarssen en onze vrienden van 3 x Niks (die hun naam allesbehalve eer aan doen!) zijn koren die we op onze “wereldreizen” tegen kwamen en waarvan we zeiden : als we weer eens een festival mogen organiseren….

En daar zijn we achter de schermen volop mee bezig. Want zo’n evenement zet je niet zomaar even neer. Het is mooi om te zien hoeveel mensen zo’n idee oppakken. Koorleden, echtgenotes, sponsoren, vrijwilligers zijn wel de belangrijkste drijvers om dit feest goed te kunnen laten verlopen. We hopen dan ook dat u als Wijdemeerse lezer de gang zult vinden naar Ankeveen.

De drie podia zijn te vinden bij Restaurant Lekr, bij theater de Dillewijn en op en rond de IJsbaan aan het Stichts End.  Rond de klok van twaalf uur zullen de jubilerende Havenloze Mannen binnen komen varen in het mooie Ankeveen, waarna Kapitein Godewijn de deelnemende koren zal verwelkomen. Vanaf 12.30 uur zal er elk half uur een optreden zijn op bovenstaande podia. Een goed feest kun je het best met al je vrienden afsluiten en dat doen we met een gezamenlijk optreden (en dat zal tegen half zes zijn op een pracht podium in/op de IJsbaan!)

Bent u wellicht een beetje zeeziek geworden en toe aan een klein rustmoment: In Het Wapen van Ankeveen zal de Big Bad Bruce Band u weer helemaal oppeppen!

Na 15 jaar zijn de Havenloze Mannen uit Ankeveen nog altijd in voor een spetterend, golvend en deinend feestje dat ze alle liefhebbers van het zee- en meezinglied graag aanbieden in hun mooie dorp. U bent van harte uitgenodigd op ons jubileumfeestje.

Kleine tip van de Kapitein: kom op de fiets!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief