WIJDEMEERSE WEBKRANT
Politiek en Waardig. Kan dat?
Ankeveen, di 6 juni 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning reageert op de ingezonden brief van Cor Koster waarin die verklaart te hopen op een ingetogen en waardig debat in Wijdemeren.

ingezonden brief

Beste Cor,

"Waardig en ingetogen" passen niet bij de politiek volgens mij. Het is niet alleen in Wijdemeren zo, kijk naar hoe moeizaam er onderhandeld wordt in Den Haag. Emile wil niet met Mark, Mark wil niet met Geert (bijna niemand trouwens), Alexander wil niet, Lodewijk wil niet, ze willen allemaal een beter land, maar niemand durft zijn handen te branden, bang dat men zetels verliest.

Dat de huidige raad pal na de verkiezingen ineens met fusieplannen kwam, dat was schokkend. De burgers wisten daar niets van. Iedereen dacht dat we wel samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht zouden aangaan.

Tot het CDA het stokje overnam en het roer rigoreus omgooide. Waar men in Stichtse Vecht en Weesp echt niet op zat te wachten. En, zo bleek, ook de burgers van Wijdemeren waren er niet erg over te spreken.

Bij de komende verkiezingen zal het CDA dat waarschijnlijk wel gaan merken. Het kweekt in elk geval geen vertrouwen, als je zo aan je regeerperiode begint, tja, hoe wil je dan een waardig en ingetogen debat voeren?

Naar de burgerij wordt al helemaal niet geluisterd in onze dorpen, laten we blij zijn dat ze af en toe naar elkaar luisteren.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief