WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Voigt 30 jaar Raadslid
Wijdemeren, do 17 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanavond werd René Voigt (DorpsBelangen) in de bloemetjes gezet. Hij is dertig jaar raadslid. Van 1986 tot 2002 in 's-Graveland en daarna tot heden in Wijdemeren.

Het zat er aan te komen.Vorig jaar juni schreven wij dat René Voigt 29 jaar raadslid was, waarmee hij hoog in de ranglijst van langstzittende raadsleden genoteerd is. Vanavond was er voor hem een surprise-party in Dirk's Sportcafé in sporthal De Fuik in Kortenhoef georganiseerd ter gelegenheid van het feit dat hij dertig jaar voor DB in de gemeenteraad zit. Het vrijwel voltallige gemeentebestuur was aanwezig, het gehele college, de meeste raadsleden, de bodes twee persmuskieten en oud-burgemeester Wim Kozijn van 's-Graveland.


Burgemeester Martijn Smit (rechts) spreekt René Voigt (links) toe.

Burgemeester Martijn Smit opende de rij van sprekers waarbij hij zijn sollicitatie in Wijdemeren bij de vertrouwenscommissie onder voorzitterschap van René Voigt in herinnering riep. Hij sprak grote waardering uit voor het feit dat René Voigt in de vorige raadsperiode met een grote fractie van negen man voorkwam dat er wanorde in het bestuur ontstond. Hij roemde de rust waarmee Voigt soms even de puntjes op de i zet en de manier waarop een gesprek met Voigt over een probleem meestal op subtiele wijze leidt tot de conclusie dat er eigenlijk helemaal geen probleem was.


Sybilla en René Voigt, Co de Kloet en Wim Kozijn halen herinneringen op.

Co de Kloet, ere-lid van DorpsBelangen voerde daarna kort het woord, waarna hij oud-burgemeester Wim Kozijn erbij vroeg. De drie voerden een geanimeerde sketch voor drie heren op, waarbij de anekdotes over de 's-Gravelandse raad elkaar in rap tempo opvolgden. De oude Dobber, Pietje Raven en Wiep van Dalen werden ten tonele gevoerd. De sponsoring van het drankje na afloop van de raad door Oranjeboom, in de persoon van Hans Ververs, nadat Joke van Raam (PvdA) bezwaar had gemaakt tegen die gewoonte. Kozijn kreeg een telefoontje van CdK Roel de Wit, dat dat drankje toch echt niet kon, maar hij kreeg ook telefoontjes van andere gemeenten die wilden weten hoe ze zo'n drankje na afloop moesten organiseren.

De gemeenschappelijke liefde voor de kunst van Co de Kloet en Wim Kozijn kwam nog even langs, waarbij de eerste tegenover de Gooi en Eemlander had verklaard dat men in Loosdrecht en in Nederhorst geen verstand van kunst had. De beruchte "kunstklootzakken" affaire.
Wim Kozijn prees Sybilla Voigt voor de steun die zij al die jaren aan René gegeven had. Hij had voor René Voigt een boekje van de historische kring meegenomen met een afscheidsfoto van de laatste 's-Gravelandse raad en een artikel van zijn hand over Co de Kloet.


Afscheidsportret van de raad van 's-Graveland op 30 september 2001.
V.l.n.r.: Gerrit van den Broek (VVD), Douwe van Essen (CDA), Nadja Jungmann (D66), Henk de Kloet (DB), Wim Hafkamp (VVD), René Voigt (DB), Ria van Rijn (Gem.secr.), Dick 't Hoen (VVD), Jan van den Broeck (CDA).
Zittend: Fenna Tuunter (PvdA), wethouder Co de Kloet (DB), Burgemeester Wim Kozijn, wethouder Wim Neef (CDA), Nelleke Schenkkan (AB). Rie Boeve (GroenLinks) ontbreekt.

Bovenstaande foto gaf aan dat van die foto alleen René Voigt nog actief is in de lokale politiek. Het was een zeer geanimeerde en gezellige avond vond iedereen.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief