WIJDEMEERSE WEBKRANT
René Voigt 29 Jaar Raadslid
Wijdemeren, wo 24 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

René Voigt staat in de lijst met de 33 langstzittende raadsleden op plaats 28 met 29 jaar raadslidmaatschap. Dat staat in een ranglijst van Toponderzoek.

Op de website van Toponderzoek staan ranglijsten. De langstzittende burgemeester, wethouder en ook de langszittende raadsleden. René Voigt zit al 29 jaar als raadslid. Wij zochten even terug in ons archief naar foto's van hem. Rond 2000 kwamen de eerste digitale fototoestellen. Voor die tijd hebben wij geen foto's van hem. De foto's zijn van Douwe van Essen en Rik Jungmann.


2000

2003

2007

2008

2009

2010

2013

2014

2015

website Toponderzoek

Bron: Website Toponderzoek

De 33 langstzittende raadsleden

Nederland kent 393 gemeenten. Op 22 juni 2015 zijn er 8.959 actieve raadsleden. Elke gemeente heeft een aantal gemeenteraadsleden. Het aantal gemeenteraadsleden is afhankelijk van het inwonersaantal van de gemeente.

Langstzittend raadslid

Het langstzittende raadslid van Nederland is Joop Heesters. Joop Heesters is ruim 41 jaar gemeenteraadslid in de gemeente Geertruidenberg. Hij is lid van de politieke partij Keerpunt 74.

Opvallend is dat de de lijst met name bestaat uit mannelijke raadsleden. Op plaats 29 staat het eerste vrouwelijke gemeenteraadslid, Ellen Kist. Zij is 29 jaar raadslid in Loon op Zand (VVD). Tevens valt op dat de lokale politieke partijen breed vertegenwoordigd zijn in de lijst. Ook is er een oververtegenwoordiging van Brabantse en Limburgse raadsleden en een ondervertegenwoordiging van raadsleden uit de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland.

Op plaats 28 staat:

René Voigt (DorpsBelangen) - Wijdemeren (Noord-Holland) - M - 29 jaar raadslid.

Een gemiddeld raadslid is vandaag 3 jaar en 11 maanden in dienst. Een gemiddeld raadslid heeft dus circa één raadsperiode ervaring.

Peildatum: 22 juni 2015

Meetperiode: Het aantal jaar raadslid zijn heeft betrekking op de desbetreffende gemeente. Bij eventuele verhuizingen van de persoon of fusies / herindelingen van de gemeente wordt opnieuw begonnen met tellen. Wordt dit niet gedaan dan scoort Wiel Dreessen het hoogst. Hij is vanaf 1966 onafgebroken gemeenteraadslid in verschillende gemeenten. Op dit moment is Wiel Dreessen gemeenteraadslid in Eijsden-Margraten en is dus inmiddels 49 jaar gemeenteraadslid.
Bron: www.OverheidinNederland.nl

Naschrift WWK:

Er staat dat bij herindelingen opnieuw begonnen wordt met tellen. Dan zou René Voigt vanaf 1 januari 2002, toen Wijdemeren ontstond, nu 13,5 jaar raadslid zijn. Maar dat is flauw, want in 's-Graveland was hij al sinds mensenheugenis raadslid, samen met Co de Kloet. Dus die 29 jaar die mag hij wat ons betreft houden, want die zijn verdiend. Het is al knap dat hij het zo lang volhoudt.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Toponderzoek
foto
DvE/RJ
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief