WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bijenlint Scholenproject
Wijdemeren, do 3 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vorige week heeft een groep vrijwilligers van Platform Duurzaam Wijdemeren bijenpakketjes uitgedeeld aan leerlingen van groep zeven.

ingezonden bericht

Bijenlint Wijdemeren Scholenproject een succes

Vorige week heeft een groep vrijwilligers van Platform Duurzaam Wijdemeren acht basisscholen in de regio bezocht. Ze hebben gratis bijenpakketjes uitgedeeld aan leerlingen van groep zeven.

De ontvangst door de scholen was hartverwarmend. De kinderen waren erg enthousiast en de vragen vlogen over en weer.

In de bijenpakketjes zaten een poster en bijenbloemzaadjes die de leerlingen thuis en op school mogen zaaien. Aan de leerlingen werd uitgelegd dat de uitstervende bijenpopulatie wel een handje geholpen mag worden. De bloemen zullen er voor zorgen dat bijen extra voeding krijgen zodat onze gewassen kunnen blijven groeien. Als de bloemen gaan bloeien mogen de kinderen een bijenposter op hun raam plakken. Ze dingen dan mee naar een leuke bijenprijs.

Ook de gemeente is van start gegaan door bloembollen te planten in de openbare groenstroken. Zo zorgen we er voor dat Wijdemeren letterlijk in de bloemetjes wordt gezet en vormt zich een heel lint van bloemen door de regio. Dit project is mede tot stand gekomen met hulp van Groen Links Wijdemeren.

Wilt u ook mee doen met het Bijenlint Wijdemeren? Meldt u aan via email (kraanvogel11@gmail.com) of kijk op de officiële website van Platform Duurzaam Wijdemeren. Wilt u kennis maken met de mensen van Platform Duurzaam Wijdmeren? Op 26 maart om 14.00 is er weer een openbare bijeenkomst op fort Kijkuit van Natuurmonumenten. Toegang is gratis.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief