WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bijenlint in Loosdrecht
Oud Loosdrecht, vr 20 november 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wethouder Theo Reijn plantte afgelopen maandag het eerste bijenlint. Bloemen in de berm van de 's-Gravelandsevaartweg in Oud Loosdrecht om de bijen en vlinders te helpen.

persbericht

Bijenlint

Afgelopen maandag plantte wethouder Reijn aan de ’s-Gravelandsevaartweg in Loosdrecht met omwonenden de eerste bloembollen die volgend voorjaar samen met ‘bijvriendelijke’ bloemen een zogenoemd bijenlint door Wijdemeren gaan vormen.

Bijenlint

Op diverse gazons en (midden) bermen plant en zaait de gemeente komende tijd bloembollen en bloemen. Dit verfraait de omgeving, zorgt voor meer biodiversiteit en draagt bij aan het versterken van de vlinder- en bijenpopulatie. De gemeente past het maaibeleid van de bloemrijke locaties aan. Maaien gebeurt pas nadat de bloemen zijn afgestorven zodat er zaden kunnen ontstaan. Dit is van belang om ook het volgende seizoen weer te kunnen genieten van bloemrijke bermen.

Samenwerking

Diverse inwoners en ondernemers die meehelpen bij het onderhouden van het openbaar groen hebben de gemeente gevraagd om de bermen van meer bloemen te voorzien. Dankzij hun inzet, adviezen en keuzes zijn meer bloemrijke bermen in het voorjaar van 2016 een feit. De gemeente hoopt de komende jaren het bijenlint steeds verder te kunnen uitbreiden in samenwerking met inwoners en ondernemers.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief