WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Landelijke Sterrenkijkdagen
's-Graveland, do 3 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen zet de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart haar telescopen klaar voor het publiek.

persbericht

Landelijke Sterrenkijkdagen ook in Gooi en Vechtstreek

Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen openen de sterrenwachten in Nederland hun deuren om iedereen de gelegenheid te geven eens door een telescoop naar objecten aan de hemel te kijken. Voor onze regio is het de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland die op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart haar telescopen heeft klaarstaan voor het publiek.


Foto:  Foto van Jupiter & maan Io door NASA New Horizons Missie 
Credit: Courtesy NASA/JPL-Caltech/JHU

Eénmaal per jaar organiseren alle sterrenwachten van Nederland tegelijkertijd een aantal sterrenkijkavonden voor het publiek. Deze Landelijke Sterrenkijkdagen vinden dit jaar plaats op 11 en 12 maart en zijn een ideale gelegenheid voor iedereen die benieuwd is hoe hemelobjecten zoals de Maan, de planeet Jupiter, de Orionnevel of de sterrenhoop de Pleiaden er door een telescoop uitzien.

In onze regio is de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek geopend tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen. Deze nieuwe sterrenwacht is in 2015 geopend en bevindt zich bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is ’s-Graveland. De sterrenwacht is op vrijdagavond 11 en zaterdagavond 12 maart van 20:00 tot 22:00 uur geopend.

De Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek heeft een tweetal grote, permanent opgestelde telescopen. Daarnaast worden er ook nog een aantal kleinere telescopen opgesteld zodat iedereen ruimschoots de gelegenheid heeft om te kijken. Er worden diverse presentaties gegeven en er zijn boeken en sterrenkaarten te koop. Bij slecht weer gaan de presentaties gewoon door, maar kan het sterrenkijken wellicht niet mogelijk zijn.

Toegang is gratis en iedereen is welkom!

Kijk voor meer informatie op de website.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief