WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Antwoord Smit aan DLP
Wijdemeren, wo 15 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Burgemeester Martijn Smit reageerde op het ultimatum van DLP met onderstaande brief aan de voltallige raad.

In zijn brief, waarin hij reageert op de email van DLP van afgelopen maandag, legt hij uit waarom hij in deze fase van het vooronderzoek naar een eventueel AZC op Ter Sype door het college gekozen is voor het spreken met kleine groepen direct aanwonenden. Mochten de plannen concreet worden, dan wil de burgemeester grotere groepen in Wijdemeren informeren en betrekken bij de besluitvorming. Hij houdt vast aan zijn voorstel om twee raadsleden per beperkte bijeenkomst uit te nodigen om te luisteren naar de argumenten. Dat voorstel deed hij overigens om DLP tegmoet te komen in antwoord op de vragen van die partij op 7 juni.

Dossier Opvang

brief burgemeester Smit aan de raad (website Wijdemeren)

Geachte raadsleden,

Van de fractie van De Lokale Partij ontving ik bijgaande email met betrekking tot het proces haalbaarheidsonderzoek opvang Ter Sype. De brief was persoonlijk waarop ik verzocht heb de brief met u te delen waarmee de fractie heeft ingestemd.

Uw raad heeft bij verschillende gelegenheden aangegeven een verantwoordelijkheid te voelen bij de opvang van mensen die op de vlucht zijn. Aan college en ondergetekende de opdracht hierin de mogelijkheden te verkennen. Onze gemeente is hier, zoals u bekend, de afgelopen periode volop mee bezig. Ten aanzien van de mogelijkheid om een vluchtelingenopvang op Ter Sype te realiseren vindt er een haalbaarheidsonderzoek plaats. Pas als blijkt dat een opvang haalbaar is zal de vraag worden voorgelegd of uw raad hiermee instemt. Het haalbaarheidsonderzoek vindt in deze fase plaats onder verantwoordelijkheid van het COA en college. In een volgende fase speelt uw raad uiteraard een beslissende rol. 

Ondanks dat het nu alleen over een haalbaarheidsonderzoek gaat vind ik het informeren van aanwonenden belangrijk. Dit heeft het risico dat alle gesprekken voor niets blijken te zijn. Immers de locatie kan ook als ongeschikt worden verklaard. Toch zal ik deze week met zo’n zeventig mensen het gesprek voeren. De gesprekken vinden, zoals ik u eerder heb geschreven in een kleine setting plaats. Mijn voorkeur was om de gesprekken zo klein mogelijk te houden om zo iedereen ruimte te bieden het woord te voeren. Om de fractie van De Lokale Partij tegemoet te komen is ervoor gekozen dat bij de gesprekken steeds twee raadsleden aanwezig kunnen zijn.

Als het onderzoek uitwijst dat de opvanglocatie een haalbare optie is zullen inwoners worden betrokken. In de afgelopen raadsvergadering is dit reeds met u gedeeld. Overigens zullen dan meer inwoners dan nu betrokken worden. Immers het zijn nu met name de direct omwonenden. In de gesprekken van komende week worden afspraken gemaakt hoe wij met elkaar in gesprek blijven.

Zowel uit uw raad als uit de gemeenschap hoor ik veel positieve geluiden. Kritische kanttekeningen zijn er ook. Ik doe een beroep op u om in gezamenlijkheid verantwoording te nemen voor dit maatschappelijk vraagstuk. Bij een gezamenlijk optreden is het belangrijk om allen de eigen rol en verantwoordelijkheid te omarmen. Onze inwoners mogen rekenen op een krachtig gemeentebestuur. Graag geef ik daar met u vorm aan.

Vriendelijke groet,

M.E. Smit,
Burgemeester

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
website Wdm
foto
---
auteur
Wdm/RJ
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief