WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WIJ plaatst Kerstbomen
Wijdemeren, di 13 december 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In juli 2016 is het Wijdemerenfonds opgericht of kortgezegd 'WIJ'. Een fonds voor en door alle inwoners van Wijdemeren. WIJ heeft in iedere kern een kerstboom geplaatst.

Een compleet nieuwe WIJ

Enige verwarring zou kunnen ontstaan met de politieke partij WIJ van Ben Steenvoorden (daarvoor PvdA raadslid), Mario Wouters(nu D66 raadslid) en anderen. Dit WIJ heeft geen enkele connectie met de toenmalige partij WIJ.

ingezonden bericht

Ontmoet het Wijdemerenfonds op zaterdag 17 december
Kerstboom van WIJ in elke dorpskern

Een beetje het gevoel van de enorm verlichte kerstboom op Rockefeller Plaza in New York. Duizenden lampjes in een boom, die licht en warmte geven, die mensen aantrekken en zorgen voor saamhorigheid en verbinding. Vanuit die gedachte heeft het Wijdemerenfonds begin december in elke dorpskern een kerstboom neergezet. Een ludieke startactie van een nieuw fonds in onze gemeente: WIJ.

In juli 2016 is het Wijdemerenfonds opgericht of kortgezegd ‘WIJ’. Een fonds voor en door alle inwoners van Wijdemeren, dat het mogelijk maakt dat ieder die dat wil een initiatief kan nemen om de saamhorigheid te bevorderen. Dat kunnen kleine en grote(re) activiteiten zijn op het gebied van kunst en cultuur, maar ook op het vlak van zorg, welzijn, sport, natuur, dieren of educatie. Om dit soort ideeën financieel te ondersteunen, werft het fonds middelen uit de Wijdemeerse samenleving. Hierop kun je als inwoner een beroep doen als je geld nodig hebt om een lokaal project te starten en daarvoor niet terecht kunt bij een ander fonds, stichting of organisatie.

WIJ voor Wijdemeren

“WIJ is kort en krachtig en makkelijk te onthouden. Het is een verwijzing naar Wijdemeren en staat voor samen, met elkaar” meldt voorzitter Rin van der Molen. Hij verduidelijkt dat het fonds bedoeld is voor activiteiten die de gemeenschap versterken. “Mensen kunnen bij ons bijvoorbeeld geld aanvragen als ze iets willen organiseren dat inspeelt op minder eenzaamheid, op meer verbinding. Zo kunnen we lokale initiatieven ondersteunen die bewoners belangrijk vinden voor hun eigen omgeving. Ons motto is ook ‘WIJ voor Wijdemeren’, wat onderstreept dat het een fonds is van, voor en door inwoners.”


Meenthof Kortenhoef

Rondgang 17 december

Om meer uitleg te geven over het doel en de werking van het Wijdemerenfonds, maakt het bestuur op zaterdag 17 december een rondgang langs de verlichte WIJ-kerstbomen. Rin van der Molen, Adriaan Mol, Saskia Luijer, Sabine Hendriks, David Pos, Jan Willem Schermerhorn en Yvonne Sikking zijn dan in elke kern een uur aanwezig. Van Ankeveen naar Nederhorst den Berg, via Kortenhoef en ’s-Graveland naar Loosdrecht, bij elke kerstboom kun je hen ontmoeten. Dus heb je leuke ideeën om het contact in de buurt te versterken? Komen er plannetjes naar boven om de omgeving meer te verbinden? Aarzel dan niet, maar maak kennis met WIJ! Kijk voor meer informatie op www.wijdemerenfonds.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief