WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Links en rechts langs Juwelen
's-Graveland, di 13 december 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Jan de Vries uit 's-Graveland steunt de noodkreet van Patrick Kreuning over het gevaar van de straatjuwelen op de Koninginneweg in Kortenhoef van harte.

Patrick Kreuning stuurde ons vorige week een ingezonden brief over het feit dat een automobilist hem bij de straatjuwelen van de sokken reed op zijn fiets.

ingezonden brief

Wij wonen aan het Noordereinde. Achter ons ligt de Koninginneweg met een straatjuweel.

Wij zien vaak "bijna-ongelukken" gebeuren, omdat de automobilisten gevaarlijk rijden.
Nog even er langs, ook als er fietsers aankomen. Ze rijden soms aan de andere kant van het straatjuweel. Zo er langs moet helemaal niet kunnen, dus doe er iets mee.

Jan de Vries
's-Graveland

Naschrift WWK

Het is niet nieuw dat wegpiraten de straatjuwelen rechts, door de berm, passeren als er tegenliggers zijn. Op 5 augustus 2006 voerden Dorpsbelangen Wijdemeren samen met Groen Links actie op de Cannenburger weg en de Koninginneweg. Zij plaatsten toen paaltjes in de berm naast het straatjuweel, opdat fietsers wel, maar auto's er niet meer door konden. Kennelijk zijn die paaltjes in de loop van de tijd verdwenen in de tijd dat ook de straatjuwelen plaats maakten voor bloembakken (weet u nog?).


5 augustus 2006. Naast een straatjuweel, dat niet helemaal meer in de originele staat verkeert, staat René Voigt in het wielspoor van auto's die het juweel rechts inhalen. Klaar om een paal te plaatsen. Ria Hennis (links) geeft aanwijzingen. Echtgenoot Joop Hennis vereeuwigt de actie.


5 augustus 2006. De klus is bijna geklaard. Vooraan staat een zojuist geplaatst wit waarschuwingspaaltje met een reflector. Hilbrand Korver deelt de laatste rake klappen uit.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief