WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Revindicatiedrama
Wijdemeren, di 19 april 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wie dacht dat de firma Eiffel alle plooien in het revindicatiedrama had gladgestreken, komt bedrogen uit. Ondanks de stilte rommelt het nog steeds.

Of misschien kunnen we beter schrijven dat het juist niet rommelt. De gemeente beantwoordt brieven niet of veel te laat. En als er dan antwoord komt, is het nog fout ook.

Weet u nog? Op 12 januari 2014, twee maanden voor de verkiezingen, opende de VVD een meldpunt om de talloze klachten over het revindicatieproject te verzamelen. Voor dat project was wethouder Jaap van Waveren (DB) verantwoordelijk. De klachten waren dermate ernstig dat het project de verkiezingsuitslag samen met de bloembakken in hoge mate beïnvloedde. DB werd afgestraft. Het CDA won en de VVD behield drie zetels. De VVD en het CDA wekten in de campagne de indruk dat er geen rechtszaken meer zouden volgen. En het onzalige project zou in handen van Eiffel gelegd worden en kreeg de lieftallige naam Snippergroen, waarmee alle dossiers soepel en snel afgehandeld zouden worden.

Dat lijkt toch niet echt te lukken, zoals blijkt uit de brief die Gerard Kemp uit Kortenhoef aan de raad schreef over zijn ervaringen tot nu toe met de gemeente Wijdemeren in het revindicatieproject. Komende Donderdagavond besluit de raad wat men met de brief gaat doen. Behandelen in de commissie, of in handen stellen van het college (i.c. verantwoordelijk wethouder Joep Frijdal (VVD)). En de burger? Die heeft slapeloze nachten.

Dossier Revindicatie

Ingekomen brief bij Raadsstukken van a.s. donderdag

Doodziek van Revindicatie!!!

13 april 2016

Geachte raadsleden,

De gemeente heeft boter op het hoofd..... Bent u ook zo zat van alle nieuwsberichten rondom het woord REVINDICATIE? Ik wel, ik ben er doodziek van.....

Eind 2011 stuurde de gemeente een heleboel inwoners een brief met nogal dreigende woorden, vlak voor kerst. Deze inwoners hadden zo prima de tijd om onder de boom deze brief uit te spellen en te overdenken. MEN HAD GROND VAN DE GEMEENTE INGEPIKT! ! ! ! Veel van hen waren zich daar niet van bewust maar gelukkig konden ze het kopen of huren, tegen een hele redelijke prijs! Overigens, de mensen die als eerste keurig hebben gereageerd zijn daar nu de dupe van. De grondprijs is namelijk al behoorlijk gezakt (aanbieding noemen ze dat) en er ontstaat zo wel een heel groot verschil in gelijkheid.

Ik vond dit een prima moment om dezelfde gemeente eens te vragen welke overeenkomst er ooit voor mijn grond was afgesloten. Op mijn grond is een voetpad gelegd, er staan 4 flinke bomen op en 2 lantarenpalen waaraan enkele verkeersborden zij bevestigd. Bovendien ligt er in dezelfde grond een behoorlijk aantal leidingen voor algemeen gebruik zoals elektra, gas en water. Ik dacht dat daar toch wel een nette overeenkomst afgesloten zou zijn met de vorige eigenaren?

Deze brief is verstuurd eind januari 2012, met exact dezelfde bewoordingen als in de brief die de gemeente naar de voorgenoemde inwoners had gestuurd. Ik kreeg een ontvangstbevestiging en toen? Toen werd het stil.... Heel .... Erg..... lang.... Stil. Op 11februari 2013 kreeg ik post! ! ! Helaas, de beantwoording zou nog iets langer duren.... Druk hè..... Bellen en nog maar eens bellen, ja het was druk hè! Diverse toezeggingen werden gedaan en nooit nagekomen. De grond werd getaxeerd, niets meer gehoord..... De brief ging van ambtenaar naar ambtenaar en allemaal hadden ze veel begrip, maar daadwerkelijk iets doen mochten ze niet.

Op 12 oktober 2015 heb ik uiteindelijk een officiële klacht ingediend en op 8 december 2015 kreeg ik dan eindelijk een antwoord. Het voetpad bleef in gebruik als voetpad maar de groenstrook mocht ik wel weer "terug hebben", inclusief bomen en leidingen. Ik was vanaf nu verantwoordelijk voor het onderhoud en ik mocht ze nog kappen ook. Kon ik leuk mijn hek verzetten! Men ging er blijkbaar maar van uit dat deze bomen geen wortelgestel hebben die compleet verweven zitten tussen alle leidingen. Het zou dus helaas een zwevend hekwerk moeten worden. Bovendien, dit soort bomen snoei je als particulier niet even zelf, daar laat de gemeente ook een hoogwerker voor komen!

Ik ben totaal niet akkoord met het voorstel en heb uiteindelijk een jurist ingeschakeld, de kosten kunt u zich wel voorstellen. Uit de brief die zij de gemeente stuurde volgde op 28 januari 2016, 4 jaar later! , een onderhoud met de betrokken wethouder inclusief de verantwoordelijke ambtenaar. Ik werd keurig te woord gestaan, dat wel. Echter de afspraak dat ik binnen twee weken een antwoord zoud krijgen op mijn eigen voorstel is niet nagekomen, dat werden er ruim 8. Bovendien werd in dat antwoord niet ingegaan op alle vragen die ik had gesteld. Als gunst wilde de gemeente echter wel het onderhoud van de bomen blijven doen.

V.w.b. de leidingen, in deze periodeben ik overgegaan op een andere provider voor internet en de tv. De leiding bleek dermate slecht dat er een nieuwe gelegd moest worden. Daarvoor werd een vergunning bij de gemeente aangevraagd die daar leges voor aftikte, de gemeente geeft dus toestemming voor graafwerk in privé grond. Toen ik daarover beide, was de betrokken ambtenaar zo vriendelijk voor te stellen het werk dan maar stil te leggen, of wilde ik niet graag tv? Ik betalen dus De gemeente schrijft burgers aan voor het gebruik van openbaar snippergroen terwijl bij mij het omgekeerde aan de hand is, op brieven komt geen fatsoenlijk antwoord op komt.

Naar mijn mening gebruikt de gemeente zijn machtspositie met de zin "algemeen belang". Ze hebben eigen juristen en als die het niet redden, wordt het uitbesteed. En uiteindelijk betalen we dat als inwoner ook gewoon zelf.

Het zittende college heeft zijn overwinning in de verkiezingen o.a. te danken aan de weerstand tegen de revindicatie procedures. Blijkbaar onterecht, ze zijn er gewoon mee door gegaan en behandelen hun inwoners op precies dezelfde manier als het vorige college. Ik vraag u als gemeenteraad rechtvaardig te zijn en u te gedragen zoals u het ook van uw inwoners verwacht. U verwacht van uw inwoners een huur- of koopovereenkomst, ik verwacht hetzelfde van de gemeente bij het gebruik van mijn particuliere grond. Hou uw rug recht!

Hopende hier wel wat op te horen! ! !

Hoogachtend,
Gerard Kemp
Kortenhoefsedijk 15

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
raadsinfo
foto
---
auteur
RJ/raadsinfo
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief