WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Martin's Kliko Achttal
Wijdemeren, za 16 april 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Martin Vuyk zond ons een foto van het klikowagenpark in zijn achtertuin. En daar staan de twee nieuwe kliko's nog niet bij. Gaat de GAD huur betalen voor de verloren ruimte?

Lees ook:

22102015 Kliko Nr. 4: PMD erbij?
20112015 Kliko nummer Vier!
13042016 De PMD Kliko komt er aan!

ingezonden brief

Geachte redactie,

Wát een geluk dat we nog wat onbenutte ruimte hebben achter ons huis, ik had anders niet geweten waar ik de zoveelste kliko had moeten stallen.
Wij hebben, wat de GAD noemt, een groot gezin (drie kinderen). Dus krijgen we van de GAD een dubbele set kliko’s. En eerlijk is eerlijk, er zijn weken dat we ook de tweede kliko moeten gebruiken.

Dat komt omdat we teveel afval produceren, ik geef het toe, maar weet niet goed hoe dit drastisch naar beneden te krijgen; verpakkingsloos boodschappen doen in de omgeving is niet eenvoudig. Wie heeft er goede tips?

Het komt óók omdat er maar 1x per 2 weken een bepaalde kliko wordt opgehaald, dus ik ben blij dat de frequentie omhoog gaat (naar 1x per week?) Lost gelijk het probleem op van het soms vergeten de kliko buiten te zetten (stom, maar menselijk) en dan een maand je afval op te moeten sparen.

Op de foto is ons huidige kliko-zestal te zien,... daar komen er dan straks nog eens 2 bij... gezellig, dan zijn ze met z’n achten... denk dat ik de GAD maar eens grondhuur in rekening ga brengen.

Of kunnen we door de verhoogde frequentie straks afscheid nemen van de dubbelen ?

Martin Vuyk, Horstermeerpolder

Martin Vuyk heeft volkomen gelijk. Het wordt te gek. Als u een grote tuin heeft, dan zult u geen last hebben van al dat rollende GAD materiëel dat ongevraagd in uw tuin door de GAD geparkeerd wordt. Maar als u een kleine tuin heeft, dan is het wel met erg groot gemak dat de burgemeesters in het Gewest besluiten dat een kwart van uw tuin bezet wordt door lelijke en 's zomers stinkende grijze, groene, blauwe en oranje bakken. Bakken die vlak naast uw tuinsetje staan, of waar u de rug van de stoelen tegen de bakken aan moet zetten. Wat verzinnen ze hierna om ook nog in uw tuin te parkeren?

Ik breng de rommel wel naar de container op de Meenthof. Die PMD Kliko komt er bij mij niet in. Not in my backyard! Drie kliko's is genoeg.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
ing. brief
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief