WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GAD 25 Jaar Oud
Regio, do 11 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 1 januari dit jaar was het precies 25 jaar geleden dat de GAD ontstond door de samenvoeging van de inzameldiensten van enkele gemeenten in de regio.

persbericht

GAD viert 25-jarig jubileum

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni werd bij de GAD feest gevierd. Op 1 januari dit jaar was het namelijk precies 25 jaar geleden dat de GAD ontstond door de samenvoeging van de inzameldiensten van enkele gemeenten in de regio.


Links Eric Bodar, rechts Elbert Roest.
("Eric je moet wel eerst een daar dat gat graven voor ik die palen in de grond kan zetten...")
(Vrije interpretatie red. WWK)

Op vrijdag 5 juni was er een receptie voor bestuurders, relaties en oud-medewerkers van de GAD. Hierbij werd door Eric Bodar, directeur van de GAD/Fysiek Domein, en Elbert Roest, voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Milieu en Duurzaamheid en burgemeester van Laren, symbolisch een boom geplant voor het hoofdkantoor. Op zaterdag 6 juni was er een feest voor de medewerkers van de GAD.

Terugblik

In de 25 jaar dat de GAD het huishoudelijk afval inzamelt is er veel veranderd. Oorspronkelijk was de organisatie gevestigd in bouwketen op de gemeentewerf in Bussum aan de Hooftlaan. Tegenwoordig staat op deze plek het hoofdkantoor van de GAD. Eind 1992, begin 1993 werden de grijze en groene kliko’s geïntroduceerd voor respectievelijk rest- en gft-afval. In 2007 volgde de kliko met het blauwe deksel voor oud papier en karton. En er komt binnenkort een nieuwe afvalsoort bij: vanaf 2010 zamelt de GAD al plastic apart in, per 1 juli van dit jaar wordt dit PMD-afval: plastic, metalen (blikjes) en drankenkartons in één zak!

Maar ook op de scheidingsstations is de tijd niet stil blijven staan. In de beginjaren konden inwoners op de scheidingsstations 4 afvalstromen brengen, vandaag de dag zijn het er maar liefst 25.

Stichting Papageno

In plaats van cadeaus werd gevraagd om een donatie te geven aan de Stichting Papageno. Sinds 2000 helpt deze stichting, opgericht door dirigent en violist Jaap van Zweden en zijn vrouw, kinderen met autisme via speciaal ontwikkelde muziekprogramma’s en therapie. Begin 2015 opende het Papageno Huis in Laren waar muziek ook een hoofdrol speelt.

Voetnoot:

De gemeente 's-Graveland ('s-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen) verzette zich jarenlang met hand en tand tegen het lidmaatschap van het Gewest Gooi en Vechtstreek en de verplichte winkelnering bij de GAD, omdat men elders goedkopere vuilnisophaal kon inkopen. Met de herindeling tot Wijdemeren kwam aan die uitzonderingspositie een eind.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief