WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geen Nieuwbouw Voorstraat
Nederhorst den Berg, wo 10 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De projectontwikkelaar van de nieuwbouw op de plek van het voormalige gemeentehuis in Nederhorst heeft aangegeven te willen stoppen met het project.


Het staat er nog altijd... (Foto uit 2004)

Hoofdpijndossier

In het hoofdpijndossier Voorstraat Nederhorst den Berg, de nieuwbouw op de plek van het voormalige gemeentehuis, wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Wethouder Betske van Henten schrijft in een brief van 4 juni j.l. aan de raad dat Van Oostrum en Van Laar, de projectontwikkelaar, de financiering van het project niet rond kan krijgen en daarom voorstelt om de overeenkomst met de gemeente Wijdemeren te ontbinden. In het project zouden negen appartementen en 5 grondgebonden woningen gerealiseerd worden. De wethouder schrijft dat er overleg gaat plaatsvinden met de projectontwikkelaar om te bezien hoe men uit de huidige impasse kan komen.

Lange voorgeschiedenis

Na de herindeling op 1 januari 2002 en de keuze om naar het Knorrgebouw te gaan als gemeentehuis van Wijdemeren stonden de gemeentehuizen van de drie voormalige gemeenten leeg. 's-Graveland en Loosdrecht vonden nieuwe eigenaren. Het gemeentehuis van Nederhorst den Berg staat tot op de dag van vandaag leeg, terwijl er intussen verschillende plannen werden gepresenteerd en het dorp op zijn beurt daar met handtekeningenacties tegen protesteerde.

De eerste, flink rumoerige, informatieavond over de plannen werd gehouden op 28 juni 2004 in het Spieghelhuys, toen wethouder Wim Neef de plannen nog vol optimisme presenteerde.

Dossier Voorstraat

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief