WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ondernemers Gezocht
Wijdemeren, do 11 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het Plassenschap en Wijdemeren zoeken innovatieve ondernemers voor de stranden bij de Vuntus in Loosdrecht en de Wijde Blik in Kortenhoef voor een kiosk, terras o.i.d.


Het Zuwestrandje aan de Wijde Blik naast de Vreelandseweg.

persbericht

Ondernemers gezocht voor Vuntusstrand en Wijde Blik

Het Plassenschap Loosdrecht eo en de gemeente Wijdemeren zoeken innovatieve ondernemers voor de stranden bij de Vuntus en Wijde Blik. Beide locaties aan het water worden steeds beter bezocht door recreanten, maar missen een plek voor een kopje koffie en meer. De nieuwe ondernemers moeten de strandjes nog aantrekkelijker maken voor een dagje op en aan het water.

De nieuwe horecaondernemers krijgen ruimte om recreatieve activiteiten te ontplooien. Gedacht wordt bijvoorbeeld aan outdoor-activiteiten of andere kleinschalige activiteiten die voor vermaak zorgen. Het plassenschap en de gemeente stellen daarbij wel als voorwaarde dat de activiteiten een aanvulling zijn op het bestaande aanbod in de omgeving en passen bij de locatie.

Strand Vuntus

In de kern van Oud Loosdrecht aan de Vuntusplas ligt het Vuntusstrand. Het strand heeft sanitaire voorzieningen, een ligweide, een volleybalnet en een afgeschermd strandje voor de allerkleinsten. Volgens Coen van Beusekom, adviseur exploitatie bij Recreatie Midden-Nederland biedt deze plek vooral kansen voor eenvoudige verplaatsbare horeca voor de gebruikers van het strand. ‘Activiteiten en kleine evenementen zijn eveneens welkom, zolang het kleinschalige karakter en de buurtfunctie maar behouden blijven. We willen vooral voor mensen uit de nabije omgeving iets extra’s bieden. Een aantrekkelijke horecavoorziening vormt een steeds belangrijker onderdeel van een dagje of middagje uit.’ Gras- en zandstrand Vuntus is bereikbaar via de Oud-Loosdrechtsedijk en de Vuntuslaan. Maar ook via het water. De nieuwe ondernemer krijgt de mogelijkheid een steiger te realiseren.

Strand Wijde Blik

Het schone water, de grasstroken, de opgehoogde onderwaterbodem en de parkeergelegenheid maken van Wijde Blik een fijne plek voor een dagje aan het water. Het strandje is recentelijk aangelegd. Vooral inwoners van Kortenhoef, ’s-Graveland, Nederhorst den Berg en de verdere omgeving recreëren hier met veel plezier. Een ondernemer krijgt hier de mogelijkheid voor het realiseren van een kiosk met sanitair van totaal 75m2 en een openbaar terras aan het water. Passende recreatieve activiteiten zijn eveneens welkom. Strand Wijde Blik is toegankelijk vanaf het water van de plas Wijde Blik en vanaf de N201.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen met Coen van Beusekom van Recreatie Midden-Nederland via 030-2974020 of mailen naar info@recreatiemiddennederland.nl. Reageren kan tot 1 juli. Recreatie Midden-Nederland coördineert de werving in opdracht van Plassenschap Loosdrecht e.o.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief