WIJDEMEERSE WEBKRANT
NM opent Recreatieknooppunt
's-Graveland, za 21 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Donderdagmiddag werd het recreatieknooppunt bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland geopend. Er is nu ook een café en een sterrenwacht.

persbericht

Biedt veel voor bezoekers aan deze regio

Bij dit Recreatieknooppunt is een nieuw gebouw verrezen waarin een fietsverhuur, een sterrenwacht met vaste telescopen en het nieuwe café-restaurant Brambergen komt. Rondom dit gebouw wordt ook een spannend speelbos aangelegd.


Gedeputeerde Jaap Bond (links) en NM directeur Theo Wams
houden het spandoek vast.

Samen met het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, met de vernieuwde tentoonstelling, winkel, VVV-informatiepunt en zelfs een sportersdouche vormt dit Recreatieknooppunt, als volwaardig Toeristisch Overstappunt, hét startpunt voor het ontdekken en beleven van natuur en cultuur in de hele regio

Natuurmonumenten heeft in de afgelopen jaren van haar Bezoekerscentrum ’s-Graveland een compleet nieuw Recreatieknooppunt gemaakt, samen met diverse bedrijven, vrijwilligers en steun van vele partijen.

De feestelijke opening is verricht door gedeputeerde Jaap Bond van provincie Noord Holland, samen met sterrendeskundige Vincent Icke en directeur Natuurmonumenten Teo Wams”: “Ik ben heel een trots, want dit is een resultaat dat we echt samen hebben bereikt. Natuurmonumenten wil zorgen dat iedereen op zijn eigen wijze de natuur kan gaan beleven. Jaap Bond sluit daarbij aan: “De provincie speelt een belangrijke rol bij ontwikkeling van natuur en recreatie, maar dat doen we vooral samen met anderen. Vrijwilligers zijn daarbij ook onmisbaar en staan garant voor een duurzaam resultaat. Let wel dit nieuwe restaurant kan adverteren als het restaurant met de meest sterren, dankzij de sterrenwacht hierboven.” 

Het nieuwe gebouw is eind 2014 opgeleverd. Als een moderne versie van de zwarte schuur die hier ooit stond, heeft het een ingetogen uiterlijk maar geeft door middel van de grote glazen wanden prachtig zicht op het landgoed. De vaste sterrenwacht heeft een plek gekregen in het ‘groene doosje’ dat uit het gebouw lijkt te steken. Deze sterrenwacht heeft een afrolbaar dak en biedt plaats aan twee spiegel telescopen en een zonnetelescoop. De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS)  Gooi en Vechtstreek zal vanuit deze plek sterrenkijkavonden, lezingen en cursussen organiseren. In het gebouw komt een fietsverhuurruimte waar men traditionele en elektrische fietsen kan huren. Bovenin het gebouw is een vergaderruimte gerealiseerd. Op de begane grond wordt café-restaurant Brambergen gevestigd waar bezoekers van het gebied kunnen genieten van koffie, lunch en een lichte maaltijd. Het nieuwe speelbos is over enkele weken toegankelijk.

De kok en bediening van het café-restaurant Brambergen hebben in de afgelopen weken hun heerlijke gerechten uitgebreid getest zodat hier vanaf 21 februari 2015 van genoten kan worden. KNVWS ’t Gooi zal in de periode van oktober tot en met maart de sterrenwacht op heldere avonden openen. Op 1 maart zal de fietsverhuurder starten met de verhuur.

Dit nieuwe recreatieknooppunt is gerealiseerd met bijdragen vanuit de subsidie Groene Uitweg/FES van de provincie Noord-Holland, Europese subsidie POP2, ANWB, Prins Bernhard Cultuurfonds, de bedrijven Arval, Europcar, Fuji en Vivara en Natuurmonumenten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Harm Klinkenberg
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief