WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
12 sep. Wijde Gat Concert
Kortenhoef, vr 28 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 12 september a.s. zal voor de vierde keer in Kortenhoef het Wijde Gat Concert plaatsvinden. Het openluchtconcert in het weekend na het NK Palingroken op 5 september.

ingezonden bericht

Vierde Wijdegatconcert Kortenhoef
zaterdag 12 september 2015 te 17.30 uur

Globe Jazz Kwartet

Op zaterdag 12 september a.s. zal voor de vierde keer het Wijde Gat Concert plaatsvinden. De eerdere drie edities waren een groot succes en dit concert is dan ook niet meer weg te denken in ‘het weekend na het NK Palingroken’. Met medewerking van de gemeente Wijdemeren, Natuurmonumenten en de provincie Noord-Holland zal het concert gehouden worden in het prachtige natuurgebied van de Kortenhoefse Plassen op een fraaie tjalk.

Uiteraard hoopt de organisatie de opkomst van het vorige jaar te overtreffen. Gelet op de vele enthousiaste reacties zijn de verwachtingen hoog gespannen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de weergoden meewerken. Alleen bij voldoende zekere weersverwachtingen zal het concert doorgang kunnen vinden. De beslissing over het al dan niet doorgaan van het concert zal op de dag zelf op de website van het Wijde Gat Concert worden vermeld: www.wijdegatconcert.nl.

Gratis toegang

De toegang tot het concert is weer gratis. Dat is mede mogelijk dankzij de bijdrage die beschikbaar is gesteld door de Club van Honderd van de Oude School aan de Kortenhoefsedijk en de bijdragen van enkele dorpsgenoten en van de Stichting BLOK. Ook de gulle gaven van de toehoorders in voorgaande jaren maken het mogelijk om dit evenement te realiseren. Net als in andere jaren zal bij de editie 2015 de mogelijkheid bestaan om ter plaatse een vrijwillige financiële bijdrage te geven voor het in stand houden van dit concert. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd en stelt de organisatie in staat om ook volgend jaar weer professionele musici aan te trekken.

Globe Jazz Kwartet

Over de musici van dit jaar wil de organisatie nog niet te veel verklappen. U zult op de Kortenhoefse Plassen worden meegenomen naar ‘Braziliaanse Jazz- sferen’. Het kwartet dat dit jaar zal optreden staat garant voor kwaliteit, swing en sfeer.

Presentatie

Met gepaste trots kan de organisatie melden dat de vaste presentator, Maarten Steinkamp, opnieuw bereid is gevonden om het concert te presenteren en u van de nodige achtergrondinformatie te voorzien.

Alleen boten zonder motor

Het concert zal ongeveer anderhalf uur duren, zodat iedereen weer voor het invallen van de duisternis Het Wijde Gat zal kunnen verlaten. Uiteraard is het van belang dat de bezoekers tijdig aanwezig zijn om een goed plekje te bemachtigen en het concert niet te verstoren door een te late aankomst.
Het concert is uitsluitend toegankelijk voor bezoekers met een boot die niet gemotoriseerd is. Bij de toegangsroute zal daarop streng worden toegezien.
Voor de ouderen uit ons dorp die graag het concert willen bijwonen, maar die anders niet in staat zijn om het concert te bezoeken, zal er een beperkte mogelijkheid zijn om in een van de boten van Natuurmonumenten plaats te nemen. Daarvoor moet u zich wel vooraf aanmelden via het e-mailadres dat op de website zal worden vermeld.

Verhuurbedrijven

Ook dit jaar bestaat weer de mogelijkheid om bij de bekende plaatselijke kano-, zeil- en roeibootverhuurbedrijven een boot te huren. Het is van belang om tijdig te reserveren, want de belangstelling is meestal groot.

  • Jachthaven De Ankerplaats Kortenhoefsedijk 198 035-6561745
  • Jachthaven Kortenhoef Moleneind 4 035-6561871
  • Mobydick Kortenhoefsedijk 124a 035-6560032
  • Ottenhome Zuwe 20 035-5823331

Roep uw (muziek)vrienden bijeen en kom op zaterdag 12 september 2015 gezamenlijk naar het concert op Het Wijde Gat om te genieten van de mooie omgeving en de muziek. En vergeet uw drankje en hapje niet!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief